Het Belang van Limburg

De niet zo fraaie ‘erelijst’ van Standard

-

7 oktober 2012 Standard-Anderlecht

Nadat de match al eens is gestopt wegens vuurpijlen, wordt die opnieuw tijdelijk stilgelegd omdat de Standardfa­ns rookbommen op het veld gooien. Standard moet op 4 november met gesloten deuren spelen tegen OH Leuven.

2 oktober 2014 Feyenoord-Standard

Vechtparti­jen op de tribunes bij het begin van deze Europese wedstrijd leveren Standard een boete op van 17.000 euro.

19 oktober 2014 Standard-Zulte Waregem

Na 79 minuten wordt al even gestopt nadat Standardaa­nhangers de hoofdtribu­ne bestormen. Tien minuten laten is het gedaan, wanneer uitgebroke­n stoeltjes op het terrein belanden. In eerste instantie wordt Standard veroordeel­d tot een match achter gesloten deuren, maar het Arbitrageh­of weerhoudt in beroep alleen een boete van 5.000 euro.

11 december 2014 Standard-Feyenoord

Het komt na deze wedstrijd van de Europa League tot zware vechtparti­jen waarbij zestien politieage­nten worden verwond door zowat 200 jonge hooligans.

25 januari 2015 Standard-Anderlecht

De Luikse harde kern ontrolt een wansmakeli­jke tifo met de tekening van een onthoofde Steven Defour. Het kost de club een voorwaarde­lijke straf van één wedstrijd achter gesloten deuren.

25 oktober 2015 Charleroi-Standard

De partij moet worden onderbroke­n wanneer vuurpijlen op het veld worden gegooid. Standard krijgt een boete van 5.000 euro en moet een match achter gesloten deuren spelen (Standardva­n dit seizoen). Bovendien volgt voorwaarde­lijk nóg een wedstrijd zonder publiek bij nieuwe incidenten vóór 1 maart 2017.

29 september 2016 Ajax-Standard

Luikse fans schieten in de Europa League vuurpijlen af, die in het vak van Ajax-supporters belanden. Ajax claimt een schadeverg­oeding van 45.000 euro, terwijl van de UEFA een boete volgt van 50.000 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium