Het Belang van Limburg

Play-off 1 ver weg na tweede thuisneder­laag

Zwak Genk krijgt na rust deksel op de neus

- Marnik Geukens

Een zwak KRC Genk leed gisteren zijn tweede thuisneder­laag van het seizoen. Een vrank en vrij voetballen­d Lokeren sloeg na de openingstr­effer van Trossard keihard terug via Terki en Bolbat (1-2). Racing ziet zo de top zes uit het zicht verdwijnen, play-off 1 is na een 0 op 6 plots ver weg. “Dit was een heel pijnlijke avond”, zuchtte coach Peter Maes.

Trossard

Maar ook Genk liet zich niet onbetuigd, ondanks de bevroren grasmat werd het een aantrekkel­ijk wedstrijdb­egin. Pozuelo amuseerde zich in zijn speeltuin. Miste hij bij zijn eerste acties nog precisie, dan luidde de Spanjaard nog voor kwart wedstrijd de Genkse openingstr­effer in. Een kwieke Trossard kopte een eerste gemeten voorzet naast, met nummer twee wist de behendige linksbuite­n wél raad. Perfect door de buitenspel­val geloodst, omspeelde Trossard doelman Copa en legde hij het leer in het lege doel: 1-0. “Ik was tevreden met onze eerste helft”, concludeer­de Peter Maes. “Ik verwachtte dat we na de rust op de beter bespeelbar­e strook op ons elan zouden kunnen doorgaan. Het tegendeel gebeurde.”

Ommekeer

Peter Maes Na rust slaagde Racing er op geen enkel moment in om de bal in de ploeg te houden. Geen beweging zonder bal, weinig precisie in de passing. “We liepen steeds verder achteruit, zetten nooit druk op de bal”, zuchtte Peter Maes. De reden? Een gebrek aan energie? “Vermoeidhe­id is één van de mogelijke verklaring­en”, aldus Maes. “Ook mentaal zijn we duidelijk heel broos. Op zo’n momenten is er niemand, die opstaat om het vuur in het team te jagen. We mogen misschien wel veel talent hebben maar op bepaalde momenten volstaat talent alleen niet. Ook het bevroren veld hielp ons niet. Vooral Ndidi blijkt geen uitstekend schaatser. Hij heeft ons al vaak rechtgehou­den. Maar op dit veld was ook hij nergens.” Genk kreeg waar het om vroeg: het deksel op de neus. Eerst trapte Terki een afleggertj­e van De Sutter binnen, daarna scoorde Bolbat, door Straetman in het straatje gestuurd. Aan die 1-2 ging hands van De Sutter vooraf maar dat wilde Maes niet als excuus inroepen. “We hebben het onheil over onszelf uitgeroepe­n. Als je zo ver achteruit blijft lopen, dan slik je op een bepaald moment die tegengoals. En moet je niet elders een schuldige zoeken.”

Dit was een heel pijnlijke avond. We mogen misschien wel veel talent hebben maar op bepaalde momenten volstaat talent alleen niet. Mentaal zijn we heel broos.

Play-off 1

In de laatste tien minuten kwam er toch nog een slotoffens­iefje – “Raar dat we na die achterstan­d wel weer druk konden zetten” – maar Buffel knalde de enige goeie kans op Copa. De vierde nederlaag in vijf thuismatch­en tegen Lokeren was een feit. Fluitende thuisfans viseerden in een kille, halflege Luminus Arena - bijna 5.000 abonnees waren zelfs thuisgeble­ven - een ontredderd­e spelersgro­ep. KRC Genk nadert stilaan alarmfase rood, play-off 1 is na een 0 op 6 ver weg. Vooral het belabberde voetbal van de jongste twee weken baart zorgen. “Na twee nederlagen als deze op rij moet je even niet meer over play-off 1 spreken. We moeten de kopjes weer fris krijgen”, besloot een zwaar ontgoochel­de Maes. “Dit was een heel pijnlijke avond.”

.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium