Het Belang van Limburg

Trossard zwaar aangeslage­n “Afspraken niet nageleefd”

-

Leandro Trossard kreeg van Peter Maes de kans om de geschorste Leon Bailey te doen vergeten. De kleine inwoner van As ontgoochel­de niet. In de ijzige Luminusvla­kte predikte Trossard echter in de woestijn. Hij reageerde dan ook zwaar aangeslage­n op de tweede thuisneder­laag. “Onbegrijpe­lijk dat we deze match uit handen geven”, schudde Leandro Trossard. “Het zag er nochtans goed uit na de eerste helft. We hadden veruit de betere kansen. Aan de rust werd er af gesproken dat we de ruimtes tussen de linies niet te groot mochten laten worden. Maar eens terug op het veld bleek dat de gemaakte afspraken niet werden nageleefd. We voetbalden niet langer als een blok.”

Lokeren profiteerd­e van de com- plete Genkse desorganis­atie om op een diefje nog met de drie punten naar het Waasland te trippen.

Handspel

Scheidsrec­hter Joeri Vandevelde “vergat” bij de winning goal ech- ter om Tom De Sutter “letterlijk” terug te fluiten voor handspel. “Ik ben er de scheids nog op gaan wijzen dat De Sutter de bal duidelijk met de bal raakte,” zucht Leandro Trossard. “Maar hij wilde niet naar mij luisteren. Hoe dan ook komt deze nederlaag zwaar aan. Maar we moeten nu zo snel mogelijk de ruggen rechten, playoff 1 lijkt misschien ver af, maar we moeten maar eens meer punten op verplaatsi­ng gaan pakken. In de beker hebben we vorige week bewezen dat we op verplaatsi­ng kunnen winnen.”

Met zijn eigen prestatie was Leandro Trossard redelijk opgezet. “Ik denk dat ik het twee keer redelijk gedaan heb. Het is nu aan de trainer om keuzes te maken”, merkte Trossard fijntjes op.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Een halflege Luminus Arena floot de thuisploeg uit na afloop.
FOTO JEFFREY GAENS Een halflege Luminus Arena floot de thuisploeg uit na afloop.
 ?? FOTO JG ?? Trossard maakte het enige Genkse doelpunt van de wedstrijd.
FOTO JG Trossard maakte het enige Genkse doelpunt van de wedstrijd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium