Het Belang van Limburg

“DEZE ZEGE IS VOOR DE COACH”

LAATSTE PLAATS

-

Wie scoort, telt niet. Dat we van de laatste plaats verlost zijn, is veel belangijke­r

Negen. Zoveel speeldagen op rij kon STVV niet meer winnen. Uitgereken­d tegen naaste concurrent Moeskroen besloten de Kanaries een einde te maken aan die negatieve reeks en het juk van de laatste plaats in het klassement van zich af te gooien. Ruben Fernandes vertolkte een heldenrol in die prestatie. De verdediger speelde niet alleen een erg solide wedstrijd in de Truiense vijfmansde­fensie, hij zorgde met een atletische karatetrap ook voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

“Dit is een verdiende zege”, vertelde Fernandes, die bij zijn treffer randje buitenspel stond. “Maar we hadden heel wat moeite om de organisati­e van Moeskroen te ontwrichte­n. Dat onze aanvallers het niet afmaken, is al enkele weken ons probleem. Maar uiteindeli­jk maakt het niet uit wie scoort. Dat we van de laatste plaats verlost zijn, is zo veel belangrijk­er.”

Fernandes nam na de wedstrijd ook zijn coach Ivan Leko in beschermin­g. De Kroaat laat zijn team verzorgd voetbal op de mat brengen, maar een erg magere 13 op 51 is nog steeds de harde realiteit. “Deze zege is dan ook voor de club en de coach”, benadrukte Fernandes. “Hij staat de laatste weken onder druk, maar levert uitstekend werk. We moeten blijven vechten voor elk punt.”

Proschwitz en Boli missen

Aan strijdlust was er tegen Moeskroen inderdaad geen gebrek, maar het was de onmondighe­id van het spitsenduo die een verdiende thuiszege lange tijd uitstelde. Na een gezapige openingsfa­se kreeg Nick Proschwitz tot drie keer toe de kans om Moeskroen op achtervolg­en aan te wijzen. “Die missers? Ja oké, dat hoort erbij. Als je zoveel weken zonder een overwinnin­g hebt gezeten, is het normaal dat ze er niet zo vlot binnenvlie­gen”, verklaarde de Duitser, die in een knipperlic­htrelatie verzeild raakte met zijn coach. “De ene week sta ik in de ploeg, de andere weer niet. Over het algemeen kwam ik te weinig aan spelen toe. Maar dat is nu even niet belangrijk. De ploeg had die drie punten nodig.”

Twee spitsen

Ook het vizier van Proschwitz’ spitsbroer Boli stond niet op scherp.

“Daar trek ik me nu eens geen bal meer van aan”, schaterde de Fransman. “We wonnen eindelijk nog eens, verdorie! Dat is het enige wat telt. De coach wilde het opnieuw met twee spitsen proberen.

Op zich maakt het voor mij niet uit of we met één, twee of drie mensen voorin voetballen. Ook wie er naast me staat, interessee­rt me weinig. Als het maar resultaat oplevert. Dat is ein-de-lijk gelukt.”

Ruben Fernandes

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium