Het Belang van Limburg

“Dit gaat mijn verstand te boven”

-

Wat er gisteren in Charleroi is gebeurd, is voor mij onbegrijpe­lijk. Hoe haal je het in godsnaam in je hoofd om je eigen ploeg zo in de dieperik te duwen? Wat is de beweegrede­n van het stelletje idioten, dat zich Standard-supporter noemt, om de eigen ploeg bij een gunstige tussenstan­d zo te benadelen? Ik heb hier geen woorden voor.

Alles was voorhanden om er een heus voetbalfee­st van te maken. Standard had een zege nodig om aan te klampen bij de top zes, Charleroi had zelfs uitzicht op plaats twee. Bij een topmatch, die naam waardig, kon je besluiten dat het voetbal in Wallonië weer leeft. Maar nu... Van Bergen is sinds enkele jaren in eerste klasse al geen spoor meer en Moeskroen stelt niks voor. Door dit incident is het Waalse voetbal

ROGER COX België op zijn allersmals­t. Dat is wat we het voorbije weekend te zien kregen op onze voetbalvel­den. Het begon zaterdag al met een club die ‘vergeten’ was om de veldverwar­ming tijdig in te schakelen. Wel handig natuurlijk als je je op voorhand de zwakste weet en je op die manier het verschil in kwaliteit kan reduceren. Westerlo pakte een punt op de eigen ijspiste. Wie dacht dat we daarmee het toppunt van hilariteit hadden bereikt, kwam bedrogen uit. In Genk bakten ze het gisterenav­ond ook bruin. Daar bleek de verwarming het op de ene helft van het terrein wel te doen en op de andere niet. Resultaat: in het zuiden vroor het, in het noorden was de grasmat lekker mals. De terug naar af.

Let wel, ik wil hier zeker niet de communauta­ire toer opgaan. Ik weet dat er onder de Standard-supporters veel Vlamingen zitten. Maar ik zie dergelijke zaken niet gebeuren in pakweg Anderlecht - Club Brugge of Club Brugge - Gent. Het gebeurt altijd in dit soort van wedstrijde­n.

Ik ben benieuwd wat er nu gaat gebeuren. Ze zullen dit wel weer in der minne regelen, zeker? Ik kan me bijna niet voorstelle­n dat geen van beide clubs punten zal krijgen. Dat is bij mijn weten nog nooit gebeurd. Zelfs niet na die Defour-tifo. Dan gaan er weer andere belangen spelen en gaat het gelobby beginnen. Enfin, ik moet hier niet over beslissen. Maar het gaat wel mijn verstand te boven.

 ?? FOTO BELGA ?? Voetbal een feest? Niet voor het petekind van Standardsp­eler Corentin Fiore.
FOTO BELGA Voetbal een feest? Niet voor het petekind van Standardsp­eler Corentin Fiore.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium