Het Belang van Limburg

Trop is te veel en te veel is trop

-

wereld op zijn kop, zeg maar. Uiteraard kwam Racing met een uitleg aandraven. Maar wat ons betreft, is er geen enkel geldig excuus. Een kapotte veldverwar­ming in de winter is een Belgische eersteklas­ser onwaardig.

Maar goed, maken we snel de overstap naar de andere kant van de taalgrens. Want wat daar gisteren werd vertoond, was ronduit stuitend. De Waalse clash tussen Charleroi en Standard had, gezien de grote sportieve belangen, alles om uit te groeien tot een voetbalfee­st. Spanning verzekerd. Een uur lang leek ook alles goed te gaan. Maar dan ontspoorde de partij helemaal. Op een ogenblik dat Standard via Sa en Belfodil de thuisploeg definitief had uitgeteld, sloegen de stoppen door bij - begrijpe wie kan - een stel idioten met het IQ van een veldmuis, die hadden postgevat in de bezoekende tribune. Ze voelden blijkbaar een onweerstaa­nbare drang om de doelman van Charleroi te bekogelen met aanstekers en sleutelhan­gers en zo hun eigen team te benadelen. Ref Gumienny volgde de procedure en staakte de wedstrijd tijdelijk. De beelden van coach Jankovic, die met een megafoon de eigen supporters tot de orde riep, gingen de wereld rond. Niks gekort helaas. Een half uur of zo later volgde de definitiev­e stopzettin­g, toen de thuissuppo­rters keeper Hubert op een vuurpijl trakteerde­n. De waanzin ten top. Wat ons betreft, is er in deze affaire geen plaats voor welke vorm van clementie dan ook. Beide clubs zijn niet aan hun proefstuk toe. Wegens ongeregeld­heden met de eigen achterban in de loop van vorig seizoen, ook al in Le Stade du Pays de Charleroi, moest Standard in augustus jongstlede­n tegen STVV zelfs een match achter gesloten deuren afwerken. Met een dergelijke sanctie kunnen beide clubs, die zelf een verpletter­ende verantwoor­delijkheid dragen voor het wangedrag van hun ‘supporters’, nu niet wegkomen. Het is ondenkbaar dat zij punten krijgen voor deze wanvertoni­ng. Zij besmeuren het imago van ons voetbal. Trop is te veel en te veel is trop.

Een stel idioten met het IQ van een veldmuis, die hadden postgevat in de bezoekende tribune Het is ondenkbaar dat één van beide of beide clubs punten krijgen voor deze wanvertoni­ng

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium