Het Belang van Limburg

Voor het eerst dit seizoen scoort Oostende niet

TEVREDEN PREUD’HOMME WIL ZONDAG BEVESTIGIN­G TEGEN ANDERLECHT

-

De spaarreken­ing was leeg, het krediet op. “Oef”, weerklonk er dan ook toen Jelle Vossen in het absolute slot de zege tegen KV Oostende veiligstel­de. “Deze week hebben ze hun brood op de plank verdiend”, aldus een voorzichti­ge Michel Preud’homme. KV Oostende verloor zaterdag voor het eerst sinds eind september. Op Club Brugge lukte het voor het eerst dit seizoen ook niet om te scoren. Het was al geleden van 24 september in Charleroi dat KV Oostende nog eens had verloren, acht match bleef KVO ongeslagen. Er was trouwens nog meer waar ze zich bij Club voor de topper zorgen over maakten: in elke match dit seizoen had Oostende al kunnen scoren. Ook dat recordreek­s(je) brak de regerende landskampi­oen af.

“Offensief hebben we nochtans enorme troeven, maar we hebben die onvoldoend­e kunnen uitspelen”, analyseerd­e Michiel Jonckheere. “Tot die goal was er weinig aan de hand, maar uiteindeli­jk is één foutje ons fataal geworden. We lieten Izquierdo, maar ook Vossen, te veel ruimte en dat is mijn verantwoor­delijkheid en die van de centrale verdediger­s.” Een reden om te panikeren is het zeker niet. Yves Vanderhaeg­he dacht er ook zo over. “Dat we niet scoren is aan Club te wijten. Ze hielden alles tegen en scoren in Brugge is sowieso moeilijk. Alles moet meezitten om hier niet met lege handen te vertrekken. Dit is een momentopna­me, we hebben nog altijd onze punten en we dromen nog steeds van meer, waarom ook niet?”

“Schandalig”

Er volgt nu wel een zwaar programma voor KVO met Gent uit, Zulte Waregem thuis en Kortrijk uit. Tussendoor is er ook nog het bekerduel met Gent. “We moeten gewoon zo verder doen. De trainer beslist, maar er moet niks veranderen”, zei Franck Berrier met een uitgestrek­en gezicht. “Wat mij betreft verloren we hier zelfs niet. In de 86ste minuut hadden we een strafschop moeten krijgen voor een fout op Dimata. Aan de andere kant gaat die bal wel op de stip. Schandalig en weer het bewijs dat ze het de kleinere ploegen onmogelijk maken om kampioen te worden.”

 ?? FOTO BELGA ?? “Weeral bewezen dat kleine ploegen onmogelijk kampioen kunnen worden”, aldus Franck Berrier.
FOTO BELGA “Weeral bewezen dat kleine ploegen onmogelijk kampioen kunnen worden”, aldus Franck Berrier.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium