Het Belang van Limburg

“SPELERS KUNNEN WEER EEN WEEK ETEN”

- Guillaume Maebe, Junior Verbeeke en Koen Verdruye

De spelers van Club Brugge klopten zich op de borst gisteren. Dion Cools: “We waren na de bekeruitsc­hakeling gebrand op revanche en we hebben resultaat gebracht.” Lior Refaelov: “Wíj waren dominant.” Stefano Denswil: “We hebben écht vertrouwen opgedaan voor de topper tegen Anderlecht.” Jelle Vossen: “We hebben met z’n allen een goede mentalitei­t getoond met af en toe mooi voetbal. Dit brengt weer een beetje rust in Brugge.” Tot plots Timmy Simons aan het woord kwam. “Krediet, krediet? Ik denk niet dat je na één wedstrijd kunt spreken over het opbouwen van krediet. Daarvoor zijn meerdere wedstrijde­n nodig.” De kapitein, meer dan ooit het doorgeeflu­ik van zijn trainer.

Eten voor een week

Michel Preud’homme had dinsdag na het bekerdebac­le in Eupen en vrijdag voor de match tegen KV Oostende voorzichti­g aan de alarmbel getrokken. “We beginnen niet scherp genoeg. De spelers moeten uit zichzelf meer overtuigin­g tonen. Ons krediet is op”, trachtte de trainer zijn spelers wakker te schudden. Met resultaat. Club Brugge zwoegde zich naar de zege tegen KVO – de bezoekers stonden goed georganise­erd wat het aantal doelkansen tot een minimum herleidde – maar reageerden wel op wat hen de laatste tijd verweten werd. “Onze reactie was goed”, zag ook Preud’homme. “In vergelijki­ng met de bekerwedst­rijd in Eupen was dit een positieve prestatie. Eentje waarin mijn spelers vooral getoond hebben dat ze het kunnen. Laten we hopen dat ze dat nu elke keer tonen.” Waarna het opnieuw over krediet ging. “Ik heb voor de match gezegd dat als je krediet of spaargeld op is, je dan hard moet werken om op het einde van de maand te kunnen eten. Wel, met deze prestatie kunnen mijn spelers al een weekje eten.” (grijnst)

Beste verdedigin­g

Tevreden, maar het kan dus nog beter. Preud’homme wil zijn elftal nu elke wedstrijd pittig zien starten, elke wedstrijd proberen te domineren, elke wedstrijd winnend zien afsluiten. “Aanvallend moeten we sneller het slot van de tegenstand­er kunnen doorbreken, maar dat zal wel lukken als José Izquierdo zijn allerbeste vorm weer haalt, als Lior Refaelov helemaal terug is of als Anthony Limbombe zijn evolutie blijft doorzetten”, aldus Preud’homme. “Achterin staat onze organisati­e er wel al even.”

Club Brugge hield al voor de achtste keer dit seizoen de nul en slikt het minst tegendoelp­unten – twaalf – in heel België. Ook tegen KV Oostende – tot voor deze speeldag de meest doeltreffe­nde ploeg van het land – hield de Brugse verdedigin­g stand. “Een goede teampresta­tie”, omschreef verdediger Denswil het met de nodige trots. Club krijgt nu woensdag in de Champions League met de komst van FC Kopenhagen een laatste kans om zich te tonen aan Europa alvorens zich helemaal op de competitie te richten. “Die match wordt er eentje voor de eer”, blikte Preud’homme al even vooruit. “Misschien is het wel het moment om wat andere jongens te laten spelen, maar we zullen natuurlijk competitie­f proberen te zijn.”

 ?? FOTO BELGA ?? Met een penalty in het slot van de wedstrijd stelde Vossen de zege
veilig.
FOTO BELGA Met een penalty in het slot van de wedstrijd stelde Vossen de zege veilig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium