Het Belang van Limburg

“Geen meeval in scrimmages”

Verschil in het klassement was op het veld niet zichtbaar

- Sven Claes

Lommel United verweerde zich in de tweede helft kranig tegen leider Roeselare, maar twee vroege doelpunten deden het elftal van Tom Van Imschoot de das om op Schierveld­e. “Ik heb mij geëxcuseer­d bij de

stak Toon Lenaerts de hand in eigen boezem.

boys”,

Na een ijzige minuut stilte ter nagedachte­nis van de vliegtuigr­amp in Colombia vloog het elftal van Arnaud Mercier er meteen in. Doelman Bertrams had een fraaie parade in huis om een doelpunt van Seoudi te verhindere­n. De busreis van 200 kilometer zat in de benen van het jeugdige Lommel United. Na een voorzet van Kis kon Ibou ongehinder­d de netten bol zetten. “Het was een moeilijk begin. We vonden geen voetballen­de oplossing. Na een flankvoorz­et moest ik op een bepaald moment een keuze maken. De bal viel tussen Yassin Gueroui en mij in. Dat is kut”, gromde Toon Lenaerts.

Sinterklaa­scadeau

Giel Deferm Op het halfuur voerde Roeselare de druk op. Cornet nam het vervroegd sinterklaa­scadeau van de Perenaar met beide handen aan: 2-0. “Ik wilde een voetballen­de oplossing zoeken, maar ik had de bal gewoon moeten wegtrappen. Voor die fase steek ik de hand in eigen boezem. Ik voel me schuldig. Ik heb me geëxcuseer­d bij de boys. Dit kan absoluut niet gebeuren in onze situatie.” De wedstrijd leek vroegtijdi­g gespeeld, maar Giel Deferm bracht opnieuw een sprankeltj­e hoop in de Lommelse harten. De ex-Kanarie trapte een vrijschop binnen. Biebauw kansloos tegen een omhoogspri­ngende muur. “Het was zeker niet zo bedoeld. Ik probeerde gewoon zo hard mogelijk te knallen. Op dat vlak zat het geluk dan toch aan onze zijde, maar in de eindafreke­ning mocht het helaas niet zo zijn”, sakkerde Deferm. “Het was mijn eerste doelpunt voor Lommel in de competitie. Er had veel meer voor ons ingezeten. In de tweede helft legden we mooi voetbal op de mat. We zochten veel de voetballen­de oplossing, maar voorin knelde het schoentje. Ploegen onderin hebben vaak het geluk niet aan hun zijde.”

Spannend tot einde

Met slechts één doelpunt verschil aan de pauze was de wedstrijd niet gespeeld. De slordighed­en stapelden zich op bij Roeselare. Het thuispubli­ek begon zich steeds meer te ergeren. Biebauw duwde een schot van Schils in de korte hoek naast. Lommel United putte meer en meer vertrouwen. Van het grote verschil in het klassement was op het veld niets zichtbaar. Van Imschoot bracht met Marko Maletic en Jentl Gaethofs vers bloed tussen de lijnen, maar het was Lenaerts die van dichtbij niet kon afdrukken. “We bleven er vol voor gaan. Bij momenten hadden we ook gewoon geen meeval in de scrimmages voor doel. De bal viel net niet vrij om het leer binnen te tikken”, jammerde de kapitein. De wedstrijd bleef spannend tot het einde, maar Lommel United stapte de bus op met lege handen. “Het was al even geleden dat we zulk voetbal nog op de mat konden brengen. Roeselare speelde een heel moeilijke wedstrijd tegen ons, maar we kopen er helaas niets mee. Voor ons is dit wel een positief punt om aan op te trekken”, besluit Lenaerts.

 ?? Foto BELGA ?? Mathieu Cornet neemt het sinterklaa­scadeau dankbaar in ontvangst. Bertrams is kansloos.
Foto BELGA Mathieu Cornet neemt het sinterklaa­scadeau dankbaar in ontvangst. Bertrams is kansloos.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium