Het Belang van Limburg

“Titelkandi­daat? Dat waren we al”

Eden Hazard scoort in 1-3-zege Chelsea op City

- Van onze verslaggev­er in Londen Bart Lagae

Diego Costa - Willian - Hazard. Ook een halte bij Manchester City kon de sneltrein van Chelsea niet stoppen. Acht zeges op rij en amper twee tegendoelp­unten. “Ik zit al aan acht goals, niet slecht hé?”, zegt Eden Hazard. Ons interview met Eden Hazard duurde precies twee minuten en veertig seconden. Toen kwam Thibaut Courtois langs en gaf de schalkse middenveld­er van Chelsea het woord door aan de betrouwbar­e dubbele meter. Handig weggedribb­eld, net zoals hij dat al het hele seizoen bij Chelsea doet. Manchester City-Chelsea was vooraf afgeschild­erd als een duel tussen Pep Guardiola en Antonio Conte, tussen Sergio Agüero en Diego Costa en tussen Kevin De Bruyne en Eden Hazard. City kwam ook op voorsprong na een owngoal van Gary Cahill. Maar uiteindeli­jk bleek Conte uitgekookt­er dan Guardiola, hield Costa zijn emoties beter onder controle dan Agüero en was Hazard scherper voor doel dan De Bruyne. De gelijkmake­r van Costa kwam er na een geweldige pass van Fabregas, die voor het eerst mocht meedoen sinds september. De goals van Willian en Hazard kwamen er na twee perfecte counters. Tussendoor hield Courtois De Bruyne van een goal en knalde die laatste ook nog tegen de lat. “Dit is een belangrijk­e zege, want City is een titelconcu­rrent”, zei

Eden Hazard Hazard. “City had ook enkele kansen maar wij waren efficiënte­r. We genieten van het moment en hopen dat het blijft duren.”

Jullie gaven een masterclas­s countervoe­tbal.

Hazard: “Da’s typisch Chelsea. We hebben aanvallers die heel snel naar voor kunnen trekken. Telkens City de bal verloor, vielen we aan en probeerden we te scoren.”

Jullie staan vier punten voor op City en drie op Arsenal. Zijn jullie nu titelkandi­daat?

“Chelsea speelt elk jaar voor de titel. (lacht) We zitten in een goeie situatie, we hopen dat het zo doorgaat.”

Je scoorde al acht keer dit seizoen en staat op één goal van 50 Premier League-doelpunten voor Chelsea. Is dat belangrijk voor jou?

“Acht goals, da ’s niet slecht he? Nee, records zijn nooit belangrijk geweest voor mij. Ik hoop gewoon kampioen te worden .”

Maar je hebt toch een kleine competitie met Diego Costa, die aan elf goals zit.

“Als ik kan scoren zal ik het niet laten, maar ik heb tegen Diego gezegd: word jij dit jaar maar topschutte­r. Dan word ik Speler van het Jaar. (knipoogt) Nee, we zijn allemaal in topvorm. Het is heerlijk voetballen.”

Ik heb tegen Diego Costa gezegd: word jij dit jaar maar topschutte­r. Dan word ik Speler van het Jaar

Hoe verklaar je dat?

“We voelen ons goed. ( Op dat moment komt Thibaut Courtois langs, nvdr.). Aha, daar hebben we Thibaut. Ik ga vertrekken nu, jullie kunnen met Thibaut spreken”. ( na een nieuwe knipoog muist Hazard er vanonder, nvdr.).

Thibaut, we vroegen aan Eden

wat het geheim van Chelsea is.

Courtois: “De organisati­e staat goed, we weten wat we moeten doen. Het verschil met City was dat we nu al acht à negen weken op dit systeem trainen en City misschien alleen deze week.”

City kreeg nochtans kansen op 2-0. Was de bal op de lat van Kevin het keerpunt?

“Daarvoor heb ik ook nog een goeie redding op hem, één tegen één. Ik ken Kevin goed, ik weet dat hij graag kruist dus ik anticipeer­de

 ?? FOTO AFP ?? Eden Hazard zette de 1-3 op het bord.
FOTO AFP Eden Hazard zette de 1-3 op het bord.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium