Het Belang van Limburg

Van der Poel neemt (beetje) revanche in Mol

ZONDAG

-

Vierentwin­tig uur nadat Van Aert hem in Francorcha­mps naar de tweede plek had verwezen, draaide Van der Poel in de Zilvermeer­cross in Mol de rollen alweer om. Hij ploeterde net wat sneller door het zand dan Van Aert. “Maar ik had toch liever in Francorcha­mps gewonnen.” De voorbije weken kon je na elke tweede plaats de frustratie op het g gezicht van Van Aert aflezen. Niet zo zondag in Mol. De wereldkamp­ioen zocht ook niet het minste excuus. “Ik voelde wel dat de benen nog een beetje zwaar waren na Francorcha­mps. Maar daar moet ik mij niet achter verstoppen. Ik had gewoon moeite met een bepaalde strook bergop. Daar verloor ik telkens kostbare seconden.”

Maar dat was niet de enige reden. Mol is geen klassement­scross, wat Van Aert vóór het vertrek al deed zeggen dat hij “zonder druk” startte. Veelzeggen­d? Van Aert ontkende het niet. “Francorcha­mps was toch de belangrijk­ste cross van het weekend. Na mijn overwinnin­g daar was ik zo blij dat de motivatie in Mol net wat minder scherp was zodat ik ook iets minder diep kon gaan.” Daar was bij Van der Poel weinig van te merken. Op de muur in Francorcha­mps “sukkelde” hij nog volop - zijn eigen woorden - maar in het zand in Mol vond hij net als de voorbije weken een parcours waarop hij net ietsje beter uit de voeten kon dan Van Aert. Een beetje revanche? “Bwah neen”, sprak Van der P Poel. “Met die tweede plek in F Francorcha­mps was ook niets m mis. Ik heb altijd gezegd dat het verschil tussen Wout en mij minimaal is en dat zie je opnieuw dit weekend: de ene keer wint hij, de volgende keer ik. Als Wout zegt dat hij de belangrijk­ste cross van het weekend heeft gewonnen, dan klopt dat trouwens. Ik had ook liever in Francorcha­mps gewonnen. Anderzijds: tegenwoord­ig komen alle crossen op tv waardoor ze allemaal belangrijk zijn.”

Zonder beenstukke­n

Waarom in Mol wel lukte wat in Francorcha­mps niet lukte? “Om veel redenen”, verwees Van der Poel onder meer naar de manier waarop Van Aert de steile muur van Francorcha­mps veel makkelijke­r op klauterde. “Maar ook omdat Mol door het zand opnieuw een meer technische, snellere cross was. Plus: in Mol reed ik wel met beenstukke­n en in Francorcha­mps niet. Dat was een foute keuze. Ik was op het eind helemaal verkleumd.”

 ?? Foto BELGA ?? Mathieu van der Poel voelde zich beter in het zand, dan op het F1-circuit.
Foto BELGA Mathieu van der Poel voelde zich beter in het zand, dan op het F1-circuit.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium