Het Belang van Limburg

“Veel te slap aan tweede helft begonnen”

Danesi beslist derby in de allerlaats­te seconde

- Ivo Kwanten

Een schicht van Benjamin Danesi in de allerlaats­te seconde besliste in deze derby over winst en verlies. Een derby waarin strijd overheerst­e. Goed handbal werd maar heel zelden geserveerd. Maar voor dat laatste waren de belangen misschien net iets te groot. Tongeren wil zo snel mogelijk zekerheid over deelname aan de final four. Visé jaagt een plaats bij de beste vier Belgische clubs na om ook volgend seizoen aan de BeNeleague te kunnen deelnemen. Maar dat de Luikenaars de final four nog niet helemaal uit hun hoofd gezet hebben, was te merken aan de overgave en het enthousias­me dat ze toonden.

“Dat Sasja nu ook gewonnen heeft in Hasselt, is geen goed nieuws”, foeterde trainer Predrag Dosen. “De manier waarop wij maar nipt winnen stoort me wel. We hebben de volledige controle over de wedstrijd, maar in plaats van voor rust te zorgen, brengen we Tongeren terug in de wedstrijd.” Tongeren, dat Qerimi (enkelbless­ure) op de bank liet, maar wel weer kon beschikken over Jeroen De Beule, begon er het best aan. Maar na goed tien minuten was het feest over voor de Limburgers, die tot twee keer toe op de counter faalden. Gelukkig miste Visé ook twee keer vanop de stip. Danesi en Glesner gingen steeds meer hun stempel drukken en Danse werkte aan honderd procent af vanop de rechterhoe­k. De bezoekers kregen meteen een achterstan­d van drie doelpunten aangesmeer­d, 14-11. Een 16-14-score aan de rust bood nog wel perspectie­f.

Meteen beker

De Limburgers kwamen veel te slap uit de kleedkamer. Visé liep zowaar vijf doelpunten uit, maar na 20-15 (35’) was bij de Luikenaars ook het vet van de soep. Schepers en Glesner luidden de achtervolg­ing in. Toen ook De Beule en Feldmann aan het kanon kwamen, verdween de achterstan­d helemaal, 23-23 (45’). Voorsprong nemen zat er voor de Limburgers niet in, maar bij 29-29 hadden ze nog uitzicht op een gelijkspel. Dat was er niet meer toen Danesi in de slotsecond­en keihard binnenknal­de.

“Bij deze fase gaan we compleet de mist in”, geeft Martijn Meijer toe. “Ik vond ons in het slotkwarti­er best aardig verdedigen. We geven weinig weg, de tegenstand­er kijkt bijna voortduren­d tegen tijdspel aan, maar in die laatste seconden zijn we te passief. In plaats van met een halve ploeg op Danesi uit te stappen, blijven we met zijn allen op een lijn.”

En precies daarover was coach Canton niet te spreken. “Die fouten moeten eruit willen we voor de prijzen in aanmerking komen. Maar tijd om te bekomen is er niet, dinsdag volgt al de bekerwedst­rijd tegen Bocholt.”

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Jeroen De Beule scoort voor Tongeren.
FOTO TOM PALMAERS Jeroen De Beule scoort voor Tongeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium