Het Belang van Limburg

“Blij dat jeugd aan bod komt”

Youngsters Wolanski en Raymaekers tonen hun pril talent

- Leo Peeters

Noliko Maaseik speelde een beetje met de handrem op, wisselde veel op de achtste speeldag en had zo de handen vol met bezoeker Borgworm. Het pure resultaat telde: 3-0. Een verademing: twee jonge kleppers stonden aan de pass. De Pool Nikodem Wolanski (22) bij Maaseik, de 18-jarige Beringenaa­r Yoran Raymaekers bij de bezoekers. Laat deze kerels nog drie jaar groeien. Ze hebben alles om het ver te schoppen. Coach Castellani hield Rob Bontje, libero Santucci en Kamil Rychlicki op de bank. ‘Kamil’ had last van de rug. Bovendien moest hij heen en weer naar Luxemburg voor enkele formalitei­ten in verband met zijn rijbewijs.

Floats van Maan

Na een moeizame start tot 10-10 raakten de officiële tafel en de scheids de tel kwijt. Een te vroeg toegekende tweede technische time-out werd zo hernomen. De kans voor de Spanjaard Vigil: 1612. Ivan Castellani jutte de score op tot 21-17 en Jelte Maan vuurde bij 23-18 twee snel vallende floats af: 25-18.

De jonge Nikodem Wolanski mocht de pass overnemen van Brano Skladany. Wolanski: “Ik kon Mol goed bereiken. En ook Vigil (2m10). Alejandro wordt alerter op eerste tempo. Zelf ben ik blij dat ik mocht spelen. Net als Yoran Raymaekers bij de tegenstand­er. Ik kon de derde set tot een goed einde brengen.” Nicolas Bruno: “3-0 is prima. We hebben de betere ploeg. Da's geen hoogmoed. Toch moesten we vechten. Minder weliswaar in de tweede set over 5-5, 17-10 en 2315. Veel meer in de derde fase.” Die sprong na 5-1 nog naar 1112. “Niet zo dramatisch”, aldus de Argentijn. “Barca Cysique haalde zwaar uit. Maar wij wilden het zuivere resultaat najagen.” Dat de derde set een harde noot werd, kwam door de bezoekende druk van Elias Thys, Lucas Lallemand, de Sloveen Martin De 18-jarige Beringenaa­r

Yoran Raymaekers Pavelka en de 18-jarige Beringenaa­r Yoran Raymaekers aan de pass. Ook de Hongaren Gacs, David en Farkas lieten zich niet onbetuigd.

Gevleide zege

Yoran Raymaekers: “Ik werd opgeleid door Bepavoc en Hasselt, waar ik marketing studeer. Ik trok naar Borgworm via Thierry Courtois en ook omdat deze club in mij gelooft. Knap dat we meedoen tot 21-20 in de derde set.” In de slotfase misten zowel Pavelka als de Franse oldie Philippe Barca Cysique (39). Jelte Maan rondde gevleid af.

De cijfers: opslagwerk: 4 aces tegen 1; 10 missers tegen 9. Fouten: 19 tegen 22. Blok: 10 tegen 5. Andere percentage­s: Castellani: 10 op 22 (45% en twee bloks), Maan: 9 op 21 (43%, plus 3 aces en een blok), Anders Mol: 9 op 13 (69%), Martijn Colson: 4 op 10 (40% en twee bloks).

Maaseik scoorde 39 keer op 72 pogingen: 52% in de aanval. Tegen 37% voor de bezoekers: 30 op 81 acties. Dat lagere rendement vertaalde zich in een verschil van 20 punten. Eindstand: 75-55.

T 2 Ivan Janssen: “Het is nog wat zoeken. We deden wat moest. Winnen in drie sets.” Daniel Castellani: “Het liep niet zo geweldig in receptie. En ja, Borgworm presteerde sterk en beet hard van zich af.”

Het niveau van Maaseik is nog te hoog. Maar Borgworm gelooft in mij als spelverdel­er. Wij hebben veel weerstand geboden

 ?? Foto DICK DEMEY ?? De Noor Anders Mol ontwijkt bezoekers Gacs en Barca Cysique.
Foto DICK DEMEY De Noor Anders Mol ontwijkt bezoekers Gacs en Barca Cysique.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium