Het Belang van Limburg

Optima gedeeld laatste

Technische fouten stoppen terugkeer in slotfase

- Johnny PEETERSERS

Daan Claes

Maakte 21 punten in het eerste quarter waardoor hij Stevoort op weg zette naar een ruime overwinnin­g. Klokte af op 30 punten.

Jill Lorent

Met 28 punten was Lorent voor Lummen de sterkhouds­ter in een spannende wedstrijd om de tweede plaats. Gooide vooral in het derde quarter vlot binnen. Van achter de driepuntli­jn sloegoeg Hasselt B in Tessenderl­o een kloof kloof van tien punten. Na rust kwamm Optima terug en zelfs een puntnt voor, maar gooide het zelf weg eg in in de slotfase met enkele technische­ische fouten en twee uitsluitin­gen. Kempeneers en Simons zorgden rgden aan beide kanten voor spektakel,takel, maar bommen van Maex veroorzaak­ten roorvoorf een Hasseltse voorsprong. “Ondanks dat we elf driet driepunter­s maken, was dat niet wat wat het verschil heeft gemaakt”, aldus aldus Daan Moens. “Het waren dee vrijen vrijworpen. Verdedigen­d speelden we we geen goede wedstrijd. Dankzijij een een goede ploegprest­atie bleef de tienord.” tienpunten­kloof lang op het bord.” Het was Menten die voor Tessenderl­o ssene de schade beperkte die die Screurs en Moens veroorzaak­ten.kten. “Optima kwam terug in de wedillenwa­ren wedstrijd, maar kreeg dan verschille­nde technische fouten. Die waren niet altijd terecht, de coach en een speler werden uitgeslote­n, maar zorgden wel voor een keerpunt. Zelf ben ik blij dat ik na enkele mindere wedstrijde­n opnieuw vlot de weg naar de ring kon vinden”, besluit Moens.

 ?? FOTOO O KAREL HEMERIJCKX­C ?? Achaaray Achaaray (13) (13) probeert probeert De De Wit Wit (5) (5) te te stoppen.stoppen
FOTOO O KAREL HEMERIJCKX­C Achaaray Achaaray (13) (13) probeert probeert De De Wit Wit (5) (5) te te stoppen.stoppen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium