Het Belang van Limburg

Ontploft in laatste quarter

- Raf COMANS

CUVA-BRUSSEL 80-60

Na zeven minuten had Cuva al een 20-11 voorsprong bij elkaar gespeeld. Die werd voor de rust opgehaald door de Brusselaar­s. Met een 8-0 zorgden Maesen en Koonings voor een nieuwe kloof. Na een nieuwe 12-2 in het slotquarte­r dankzij Jatulevici­us en Maesen liep het verschil op tot twintig punten. De belangrijk­e overwinnin­g kwam niet meer in gevaar tegen een rechtstree­ks concurrent voor de play-offs. Hierdoor staat Cuva opnieuw in de top acht.

MANNEN TOP DIVISIE 2B

TONGEREN-PEPINSTER 90-82

Bangels nam de wedstrijd in handen en scoorde aan 100%. Hij zorgde dat Tongeren al snel zes punten voorstond. Een sterke Massot diepte het verschil verder uit tot negen punten in het tweede quarter. Na de rust verwaterde de wedstrijd in het shot-and-runspel dat Pepinster graag speelt. In het laatste kwart wist een enthousias­t Pepinster nog tot op gelijke hoogte te komen bij 75-75, maar Souveryns besliste er anders over.

MANNEN TOP DIVISIE 2B

LOMMEL-GEEL 92-87

Ondanks twee bommen van Jacobs (6x3 over de hele match) nam Geel de beste start. Voor rust bracht Lommel de stand in evenwicht. Tot 6060 (26’) ging het gelijk op, maar dan sloeg Lommel een kloofje met twee driepunter­s van Jacobs en een score van Moonen. Hoewel Geel niet meer op voorsprong kwam, bleef het toch spannend. Op 1’30 van het einde werd het nog 82-79. Twee bommen van Poels en Vandenweye­r zorgden voor 8885, maar de fouten op Norvell en Hendrix werden afgestraft op de vrijworpli­jn. Derde overwinnin­g op rij van Hubo Limburg United dat meteen ook de rode lantaarn doorgaf aan de bezoekers uit Luik. “We winnen met 20 punten, maar zo voelt het helemaal niet aan”, herleidde Brian Lynch na afloop de ruime overwinnin­g tot haar werkelijke waarde. Limburg United kon in de eerste drie quarters immers niet overtuigen, maar ontplofte in het laatste quarter. “We speelden niet ons beste basketbal”, vond ook uitblinker Seth Tuttle. “Maar hebben geleerd om te winnen. In tegenstell­ing tot in de eerste ronde kunnen we nu in het vierde quarter een wedstrijd in ons voordeel beslissen. Pas op. We zijn nog niet weg uit de kelder van het klassement. Er is nog een lange weg te gaan. Maar drie overwinnin­gen op rij zijn een goed begin.”

Swing

Limburg United liep wel meteen 9-3 uit (4’), maar een 13-11-tussenstan­d na het eerste quarter was niet om over naar huis te schrijven. Luik driepunter­de zich via Sweetney en Simpson op en over de Limburgers, bij wie de derde fout van Anderson het spel verlamde (18’ 29-32). Een bom van Simons beperkte de schade tot 34-36 bij de rust. Lodwick, Anderson en Tuttle bogen na de pauze om naar 44-43 (25’), maar een nieuw Luiks bombardeme­nt liet de thuisploeg ter plaatse: 44-52 (27’). Anderson, Simons (elk een driepunter) en Jansen brachten Limburg terug langszij. En dan kwam het slotquarte­r. United scoorde daarin 30 punten en beperkte Luik tot 2 veldkorven. Grote meneer bij de Limburgers in die periode was Jordan Swing. Bij 84-66 (19’) verving Lynch de volledige ploeg en mochten ook Proesmans en Miltenburg zich even tonen.

“We startten net zoals in het begin van het seizoen zwak, maar we heb- ben ons goed herpakt”, stelde Swing vast. “Ik besefte dat ik niet goed bezig was en dat ik iets moest doen. Ik ben dus meer richting bord gaan spelen en heb me gemengd in de aanvallend­e rebounds.”

We winnen met 20 punten, maar zo voelt het helemaal niet aan

Brian Lynch Coach Limburg United

Verdedigen­d top

“In het laatste quarter hebben we getoond welk potentieel we in huis hebben”, aldus assistent-coach Kristof Michiels. “In het begin maken we dezelfde fouten als vorige week en lijden we te veel balverliez­en. We laten de kans liggen om uit te lopen. Maar verdedigen­d spelen we wel een heel goede wedstrijd. Vier quarters lang.”

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Tuttle (10) tussen Sweetney (7) en Hertay.
Foto SERGE MINTEN Tuttle (10) tussen Sweetney (7) en Hertay.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium