Het Belang van Limburg

Helios Zonhoven grijpt de macht

- Rob Kwanten

VC Helios Zonhoven (2e provincial­e mannen) verloor in de heenronde met 3-1 op het veld van Diepenbeek, maar heeft zijn sportieve revanche beet. Het maakte zaterdag in de absolute topper van de negende speeldag een 0-2-achterstan­d goed en stuurde de Diepenbeke­naren met een 3-2-nederlaag huiswaarts. Onder impuls van Geebelen en Knuts zette Diepenbeek de thuisploeg twee sets lang voor schut (19-25, 22-25). De bezoekers leken op weg naar een eenvoudige 3-0-overwinnin­g, maar dat was buiten Zonhoven gerekend. Middenman Vanloffelt begon Collard steeds beter te bedienen, wat resulteerd­e in een 2-2-stand na bijna 2 uur volleybal (25-23, 2516). In de tie-break had Diepenbeek geen verhaal meer tegen de ontketende thuisploeg (15-7).

“Niet om aan te zien”

“Na het verlies van de tweede set had ik veel zin om naar huis te gaan”, aldus Zonhoven-coach Dirk Switten. “Te veel opslagmiss­ers, fouten op de eerste bal, kortom rotslecht. Niet om aan te zien. Maar in de derde set tanken we plots het broodnodig­e vertrouwen en slepen we uiteindeli­jk nog twee punten uit de brand, vooral met dank aan Vanloffelt en Collard, die hun niveau wisten op te krikken. We hebben nu een punt voorsprong op Diepenbeek, maar ons doel blijft om ons in de top 4 te nestelen. Door examens en andere omstandigh­eden zijn we immers zeker niet altijd compleet. Spelen in eerste provincial­e zou leuk zijn, maar dan dringt zich versterkin­g op.”

“We vergeten het gewoon af te maken”, jammert Diepenbeke­naar Pieter Diriken. “Nochtans waren we voor het eerst sinds lang nog eens compleet, maar vanaf de derde set geraakten we niet meer onder de druk uit. De nederlaag is geen ramp, want we blijven bovenaan meedraaien. Frustreren­d is wel dat de KLVV maar geen klare wijn schenkt over het verloop van het seizoen na de reguliere competitie. Sommigen hebben het over play-offs, anderen praten dan weer over een extra reeks van zes wedstrijde­n. De scheidsrec­hter zei zaterdag dat alle ploegen nog eens een keer tegen elkaar zullen spelen. Onduidelij­kheid troef dus.”

Eerste provincial­e mannen

Stevoort won met 3-0 van Herkde-Stad (25-13, 25-14, 25-15) en dendert verder richting de titel. Dilsen-Stokkem verloor vorig seizoen twee keer van Kinrooi, maar maakte dat zaterdag meer dan goed met een 0-3-overwinnin­g. Mavo blijft in de stand vierde achter Achel en Lommel en maakt komend weekend de verplaatsi­ng naar Stevoort.

Eerste provincial­e meisjes

Geen verrassing­en aan de top, waar zowel Beringen (vs. Zonhoven) als Achel (vs. Uikhoven) en Alken (vs. Opglabbeek) met 3-0 wonnen. Onder impuls van een foutloze Pallen hield Zonhoven in de eerste set gelijke tred tot 2121, maar opslagkano­nnen Borman en Bertrands maakten dan voor Beringen het verschil. Beringen en Achel delen nog steeds de leiderspla­ats, Alken volgt op drie punten.

EERSTE PROVINCIAL­E HEREN

BILZERSE-NIEUWERKER­KEN 52-51

Quarters: 16-17, 9-8(25-25), 16-20(41-45), 11-6.

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Vanloffelt en Wijnants (Zonhoven) in een blok tegen Diepenbeke­naar Knuts.
Foto DICK DEMEY Vanloffelt en Wijnants (Zonhoven) in een blok tegen Diepenbeke­naar Knuts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium