Het Belang van Limburg

“Slechter dan een training”

Thuisploeg kan stunt tegen Hasselt niet overdoen

- Jo Trekels

Titelverde­diger Halle-Gooik ontvangt vrijdag met drie punten bonus titelconcu­rrent Gelko Hasselt. Celtic Houthalen slaagde er vrijdag niet in om de Pajotters de eerste punten afhandig te maken in Sportpark Lakerveld. Iets wat het eerder wel de buren van Hasselt flikte. Het contrast was groot. Té groot. Geen wonder dat we na de match een ziedende coach Nico Papanicola­ou in de ogen keken. Zelden zagen we de minzame Maasmechel­aar zo furieus. “Geen initiatief, geen loopbewegi­ngen, geen duels… Dit was slechter dan een training”, foeterde Papa. Vooral het slot van de eerste helft zat hem dwars. In Celtics beste fase ging de score tegenstrij­dig genoeg van 0-2 naar 0-4. Giuliano, Idlaasri en Arslan misten, terwijl Bissoni en Leitao een vrijgeleid­e kregen toen Zaramello als vliegende keeper ging spelen. Twee keer ging de 17-jarige Tarik Dari niet vrijuit.

“Waarom mag ik nooit meedoen als we tegen vijf veldspeler­s spelen? Die vraag krijg ik wel eens van spelers”, wilde Papanicola­ou geen namen noemen. “Wel vandaag hebben ze getoond waarom. Ik had, zoals tegen Hasselt, in die fase met mijn basisvier moeten spelen. Ik neem deze nederlaag volledig op mij. Ik wil een groep kweken waarin ook minder ervaren spelers kansen krijgen, maar misschien is het tijd om bepaalde jongens eens met hun voeten op de grond te zetten.”

2-1 tegen Hasselt, 2-12 tegen HalleGooik. Is de winnaar van de topper volgende week al bekend? “Zeker niet. Tegen Hasselt toonden wij veel minder respect en veel meer grinta. Volgens mij hebben de twee teams evenveel kwaliteite­n. Wie wint de duels? Wie heeft het nodige geluk? Dat wordt bepalend.”

DERDE NATIONALE A

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Nico Papanicola­ou moet met lede ogen aanzien hoe zijn Celtic Houthalen ten onder gaat.
Foto DICK DEMEY Nico Papanicola­ou moet met lede ogen aanzien hoe zijn Celtic Houthalen ten onder gaat.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium