Het Belang van Limburg

“Ons geluk dat Hasselt hier verloor”

Bellarte (Halle-Gooik)

-

Halle-Gooik boekte in Houthalen zijn op twee na ruimste seizoensze­ge. “Maar easy was het niet”, verraste de Italiaan Massimilia­no Bellarte. “Houthalen verdedigde aanvankeli­jk kort en laag, maar dankzij twee 1-tegen-1-acties van Rahou en Grello maakten we het onszelf makkelijke­r. Misschien was het ook wel een geluk voor ons dat Hasselt hier verloor. Zo waren wij extra gefocust.” Halle-Gooik kan zo rustig naar de topper van vrijdag toeleven. “Het is goed dat we drie punten bonus hebben”, vervolgde Bellarte. “Maar misschien is dat ook wel een extra motivatie voor Hasselt?” Bellarte liet verder niet in zijn kaarten kijken en ontkende dat hij geen tegenstand­ers bekijkt. “Ikzelf kijk naar de beelden, maar zal er nooit tonen aan mijn spelers. Daar worden ze niet beter van. Dit is topniveau en dus werk ik liever aan de decision making en de emotionele intelligen­tie van mijn eigen groep.” Gelko Hasselt: Hasselt zette economisch Roselies opzij: 7-3. “De drie punten waren het belangrijk­st, nu kan de concentrat­ie naar Halle-Gooik”, zei Frank Luypaert. De hoge score van de landskampi­oen in Houthalen boezemt geen angst in. “Toppers zijn anders. Wij hebben de kwaliteite­n om hen pijn te doen en omgekeerd. Dat de beste ploeg mag winnen.”

Celtic Houthalen: Burgemeest­er Alain Yzermans gaf de aftrap. Ter Linden, Dari en Arslan moesten na afloop een plasje afleveren bij Vlaamse dopingcont­roleurs.

ZVK Meeuwen: Ondanks nederlagen tegen Morlanwelz én Moeskroen houdt de Limburgse promovendu­s nog altijd vier ploegen achter zich. Dat komt omdat Meeuwen vrijdag drie punten kreeg van de match in Antwerpen (de punten moeten nog verrekend worden in de klassering). De Sinjoren trokken hun beroep in. Opvallend is dat voorzitter Hurkmans wist dat Bilal Amin niet speelgerec­htigd was omdat deze speler afgelopen zomer eerst bij Meeuwen wilde tekenen en daar liet vallen dat hij nog aangeslote­n was in Nederland.

Real Noorderwij­k: Oud-Hasseltcoa­ch Kurt Gessner laakte na de smadelijke 7-1-nederlaag bij Antwerpen de mentalitei­t en fysieke conditie van zijn spelers. “Fysiek gaan we elke week ten onder”, zei hij. “Sommige jongens zijn echt niet in orde. Misschien kunnen we beter met jonge jongens spelen.”

KK Malle-Beerse: De match tegen FT Charleroi werd in de eerste helft 5’ gestaakt na onrust op de tribunes. Pibo Hoeselt: Pibo verloor voor een bomvolle sporthal met 2-5 van Eisden-Dorp, maar het verschil tussen beide clubs was veel kleiner. “Een gelijkspel leek me correcter”, zei T1 Raf Verjans. “We verliezen niet door de scheidsrec­hters, maar toch konden onder meer twee betwistbar­e penaltyfas­es voor een ander wedstrijdv­erloop zorgen. We raakten ook nog twee keer de lat.”

Auto 5 Genk: Pieter Martens pakte ook in zijn derde match als T1 de volle buit tegen Borgerhout. Heracles Alken: Jens Lowies (schorsing) en Jelle Hoebrechts (enkelbless­ure) ontbraken tegen Onbetong Tongeren. De derby tegen Terkoest werd uitgesteld tot vrijdag 6 januari. Op 16 december bekert Heracles tegen Frasnes.

ZVK Terkoest: De derdeklass­er zorgde met 19-2-winst tegen Borgloon voor dé monsterzeg­e van het seizoen tot nu toe. Tot vrijdag stond die op naam van Braine uit 2A, dat met 17-4 CT Charleroi versloeg. Opvallend: reeksgenoo­t Boussu klopte vrijdag Boxberg met 19-3. ZVK Boxberg: Door tal van afwezighed­en moest coach Franco Coppola zelf een volledige wedstrijd spelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium