Het Belang van Limburg

Aanvaller Mayele laat resem kansen liggen

-

Het was lange tijd niet te merken wie er nu bovenaan het klassement stond. Pas in het slotkwarti­er werd het verschil in efficiënti­e zichtbaar. “Ik miste te veel kansen," gaf spits Mayele toe. Na schuchtere pogingen van Vardic en Sarkic was het Mayele die op het halfuur de eerste grote kans kreeg. Hij stormde richting Vandenberg­he, maar zijn schot was te zwak. Even later zonderde Lagouireh Mayele alweer af voor doel, nu tikte Vandenberg­he in hoekschop. ”Knappe redding, al had ik hier wel moeten afwerken. We hadden aan de rust gewoon 2-0 moeten voorstaan,” zuchtte Mayele, die de voorbije drie wedstrijde­n nochtans goed was voor vier treffers. “Waar het nu aan lag? Ik bleef niet rustig genoeg. Ik ben ook nog niet helemaal op peil na een halfjaar blessurele­ed,” vond Mayele. Deinze had in de eerste helft geen enkele uitgespeel­de kans en mocht dus met een gevleide brilstand de rust in. Regi Van Acker stuurde een feller elftal de tweede helft in. Niet dat het Deinze een kans opleverde, maar ze legden het Patro-middenveld wel lam. Enkel Cosse kon nog eens dreigen met een vrijschop net over.

De vrees dat de missers van Mayele Patro zuur zouden opbreken werd een kwartiertj­e voor tijd bevestigd. Hoekschop Van Walle, ingekopt door De Neve. ”Weer op een stilstaand­e fase. We kozen voor mandekking, maar als iemand zijn mannetje niet volgt, krijg je dit natuurlijk,” baalde Ruben Janssen.”We trainen er nochtans constant op.

Mandekking, zo- nedekking en combinatie van de beide. Maar het blijft ons pijnpunt,” vervolgde de Patro-kapitein. Na die onterechte achterstan­d perste Patro er nog een scherp slotoffens­ief uit. Cosse mikte vanuit de draai op voorzet Opdekamp nipt naast, Mayele kreeg op aangeven van Aka de bal weer niet tussen de palen. En een halve omhaal van Cosse op pass van Zotti zoefde net over. Het was Bael die op de counter (buitenspel?) de boeken dicht deed. ”Ik ben enorm trots op mijn ploeg. We zullen in Dender de punten moeten pakken die we nu niet kregen," besloot trainer Broeckx.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Yosuf kruipt voor Cornelis.
FOTO DICK DEMEY Yosuf kruipt voor Cornelis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium