Het Belang van Limburg

“Negatieve spiraal doorbroken”

Hades pakt eerste punt in eigen huis

- Frederik Baeten

Een gezond agressief Hades pakte tegen Rupel-Boom een verdiend punt na een spannende maar weinig aangename wedstrijd. Hades was in de slotfase dichtbij de zege, maar Sögütcü miste vanop de stip. “Het is goed dat we de negatieve spiraal doorbroken hebben, maar de weg is nog lang”, was de conclusie van coach Houben. Hades heeft het nieuwe tijdperk goed ingezet met een knappe vier op zes tegen Spouwen-Mopertinge­n en Rupel-Boom. Academisch voetbal heeft op Hades plaatsgema­akt voor realistisc­h voetbal. Voetbal vanuit een strakke organisati­e met strijd en inzet als basis. En het werkt. Toonbeeld van dat nieuwe Hades is verdediger Jonathan Schoofs. Onder Licata een beetje uit beeld verdwenen, maar het soort krijger waarmee Johan Houben graag werkt in de huidige situatie. Voetballen­d geen kraan, maar wel iemand die een opdracht kan uitvoeren en bereid is om tot het uiterste te gaan voor zijn team.

Jonathan Schoofs Schoofs: “Eerst de nul houden staat nu meer dan ooit centraal. De spelers kennen hun opdrachten en er wordt meer gecoacht op het veld. Gek dat ze het nu wel kunnen en dat het in het begin van het seizoen niet lukte. Op voorhand tekenden we voor een punt tegen een ploeg als Rupel-Boom. Na de wedstrijd heb ik toch een beetje een wrang gevoel. Dries Gijbels heeft amper één bal moeten pakken, dus als de penalty erin was gegaan, hadden we nu drie punten op zak. Het is niet anders. Op deze manier moeten we verder”, besluit Schoofs.

Filosofie

Nog een toonbeeld van de werkkracht van het nieuwe Hades is defensieve middenveld­er Simon Decuypere (21). Onder Licata had hij al een vaste stek veroverd sinds de partij in Grimbergen en ook Houben werkt graag met de Hasselaar. Decuypere: “Ik ben een beetje ambetant om die gele kaart. Mijn derde, waardoor ik die levensbela­ngrijke wedstrijd in Zaventem moet missen. We moeten ons optrekken aan dit punt, maar het hadden er even goed drie kunnen zijn. Dat is enorm spijtig, vooral gezien de positie waar wij staan.”

Het slotakkoor­d is voor coach Johan Houben: “De spelers pakken mijn filosofie goed op. Ze stappen met een andere focus dat veld op. We zijn op goede weg, maar die weg is nog lang.”

Op voorhand tekenden we voor een punt, maar achteraf heb ik toch een wrang gevoel bij de 0-0

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium