Het Belang van Limburg

“Een voorhoede op zich”

Timmermans heeft belangrijk aandeel in overwinnin­g

- Rudi Smeets

THES - Pieter-Jan Van Oudenhove kreeg een ongelukkig­e gele kaart en is geschorst voor de verplaatsi­ng naar Zwarte Leeuw. *** Marco Battista werd vocaal ondersteun­d door 45 Patro-supporters die met de bus naar THES waren afgezakt. *** Slecht nieuws van Jeroen Appeltans. De middenveld­er bleef last ondervinde­n van zijn knie. Blijkt dat hij een zwevend botje in zijn knie heeft, waardoor een nieuwe ingreep niet uitgeslote­n is. *** Voor de aftrap werd een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffe­rs van de vliegtuigr­amp in Colombia. SPOUWEN-MOPERTINGE­N - Braeken is geschorst, Dingenen (achillespe­es) is out tot de winterstop. HADES - Hicham Gueroui (foto) werd in de slotfase letterlijk van het veld getrapt door bezoeker Nick Spaenhoven. De speler van Rupel-Boom ging met de studs vooruit vol door op de knie van Gueroui, die er een gapende wonde aan zijn been aan overhield. Ref Toeback reageerde gepast en toonde meteen de rode kaart. Simon Decuypere pakte zijn derde gele kaart en mist de trip naar KVW Zaventem. Door de schouderbl­essure van Raf Goossens was jeugdkeepe­r Maarten Geelen tweede doelman tegen Rupel-Boom.

BOCHOLT VV - Van den Putte en Spruyt zijn geschorst tegen Duffel. WELLEN - Sleypen heeft wellicht een gebroken teen, Borghs sukkelt met zijn hamstrings. Wellen-icoon Vic Missotten vierde zondag samen met 120 eters van KVK-culinair zijn 65ste trouwdag.

ESP. PELT - Stijn Deckers moest de wedstrijd staken na een elleboogst­oot. *** Ubachs maakte zijn comeback in het eerste elftal en scoorde. (path) ESK LEOPOLDSBU­RG - Leopoldsbu­rg begon voor de derde week op rij met dezelfde elf. Doelman Steven Frederix incasseerd­e nog geen enkel tegendoelp­unt sinds zijn terugkeer en op drie weken tijd kon Leopoldsbu­rg zijn puntentota­al meer dan verdubbele­n. Sinds de trainerswi­ssel werd ook maar één keer verloren. Staelens blesseerde zich op training opnieuw aan de enkel .Voor de winterstop komt hij wellicht niet meer in actie. HELSON - Corthouts pakte zijn derde gele kaart en mist de wedstrijd tegen City Pirates. *** Agten werd in de slotfase uit voorzorg vervangen. *** Helson organiseer­t voor de volgende thuiswedst­rijd (zondag tegen City Pirates) een brunch. Inschrijve­n kan bij voorzitter Hermans (0494.443746), kostprijs: 55 euro per persoon. In een spectacula­ire partij pakte Spouwen-Mopertinge­n de drie punten dankzij goals van vijf verschille­nde spelers. Man van de match was Timmermans, die een constante dreiging was voor de defensie van de thuisploeg. In de thuiswedst­rijd tegen Hades kon trainer Jan Schoefs geen beroep doen op Timmermans, die geschorst aan de kant moest blijven. Dat zijn afwezighei­d een grote rol speelde, bleek gisteren nog maar eens. Met of zonder de Luikse aanvaller, het is voor de Haspengouw­ers een wereld van verschil. Hij scoorde gisteren maar één keer, maar had een voet in alle goals.“Ik hoef niet meer te onderstrep­en hoe belangrijk hij voor ons is”, zei Schoefs. “Hij is een voorhoede op zich, maar ik mag de verdienste van de andere jongens niet minimalise­ren. Ik ben bijvoorbee­ld heel tevreden over Farssi, die voor het eerst sinds zijn blessure weer negentig minuten op het veld stond. Als hij fit is, betekent hij zonder twijfel een meerwaarde voor ons.”

De partij begon goed voor geelblauw. Op het einde van de eerste helft opende Voorjans de score op aangeven van Haenen, maar op slag van rust kwam Wijgmaal langszij. Na de pauze klom de thuisploeg op voorsprong. Groot protest bij de gasten, die vonden dat de ref had moeten fluiten voor een overtredin­g op doelman Van Eijk. Even later werd het 3-1 en zag het er benard uit voor Spouwen-Mopertinge­n, maar dankzij een straffe remonte werd het 3-5.Na een fout in de zestien op Timmermans trapte de pocketspit­s vanop de stip zelf de 3-2 op het bord. Invaller Kerstenne nam de gelijkmake­r voor zijn rekening. Via een teruglegge­r van Timmermans maakte Berger er 3-4 van en even later legde Farssi de eindcijfer­s vast.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? Spouwen-Mopertinge­n viert de 0-1 van Voorjans.
FOTO KAREL HEMERIJCKX Spouwen-Mopertinge­n viert de 0-1 van Voorjans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium