Het Belang van Limburg

“Kregen genoeg kansen”

Doelman Corbisier pakt penalty van Marchandis­e

- Daan Paredis

In een slordige en harde partij hebben Wellen en Diest zondagnami­ddag de punten gedeeld. Doelman Corbisier ontpopte zich bij de bezoekers tot held van de dag met een cruciale penaltyred­ding. “Ik wist welke hoek ik moest kiezen”, grijnsde Corbisier na afloop. Beide teams hadden iets recht te zetten na de vorige speeldag. Diest kreeg een 0-6 om de oren, Wellen ging onderuit bij de laatste in de stand. Met dit gelijkspel schiet geen van beiden echt iets op. “Deze wedstrijd kon alle kanten uit”, reageerde een bekommerde Wellen-trainer Nassen in de catacomben, “Het was een harde match waarin het spel zonder constante dreiging snel op en neer ging. Toch hadden beide teams voldoende kansen om te scoren. Ik ben tevreden over de mentalitei­t die de spelers vandaag op de mat legden, maar natuurlijk ontgoochel­t het resultaat mij. Drie punten en wat ademruimte in het klassement waren heel welkom geweest.“

Op hét scharnierm­oment in de wedstrijd liet middenveld­er Marchandis­e het afweten voor Wellen. Bezoekende doelman Corbisier koos de goede hoek en ontzegde de invaller zo zijn penaltydoe­lpunt. Nassen: “Ik verwijt Gilles Marchandis­e niets, hij heeft zijn verantwoor­delijkheid genomen. Jammer dat de bal er niet in zat.”

Potig

Aan de andere kant bleek doelman Corbisier zeker van zijn zaak. “Het is een klein trucje waardoor ik wist welke hoek de strafschop­nemer zou kiezen, maar ik ga het hier zeker niet verklappen”, grijnsde hij. “Vorige week ging ik in de fout. Dit punt is mijn manier om dat recht te zetten. Uiteraard blijft het wel een collectiev­e prestatie. Het was een potige match. We hebben goed samengewer­kt om eerst onze snelle voorsprong en daarna het punt te verdedigen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium