Het Belang van Limburg

“Tja, 0-0. Die

Sint en zijn Pieten hadden beter aanvallend­e ideeën in hun mandje gestopt

- Jos Castermans

E. TERMIEN SK BREE 2 1

Termien had het enorm lastig met het blok van SK Bree en de erg bedrijvige Mo Riyani. Na goals van Schoonbroo­dt en Verheyen bleef het bord dan ook lange tijd in evenwicht. In de slotfase bereikte Bloemen Cammalleri die een knappe actie opzette met Schoonbroo­dt om vervolgens de winnende treffer langs Heylen te leggen.

BREGEL SPORT BILZEN-WALTWILDER 0 2

De uitmuntend­e bezoekers puurden lange tijd te weinig uit hun voetballen­d overwicht. Heyninck raakte op het halfuur de doorgebrok­en Mololi en Lacroix zette de strafschop om. Met de lange bal als wapen herstelde Bregel na rust het evenwicht. In de slotfase trapte Mololi de goal van de zekerheid binnen. Ze staan waar ze staan. In de grijze middenmoot. Hun onderling duel was daar een duidelijke afspiegeli­ng van. Herk FC en Vlijtingen probeerden wel te combineren, maar tot uitgespeel­de doelkansen kwamen beide opponenten nauwelijks. De Sint en zijn twee Pieten bedachten de spelers vooraf met karamellen. Ze hadden in hun mandjes beter wat voetbalide­eën gestopt. Ook een Piet was het opgevallen. “Ik heb veel middenveld­spel gezien”, wilde hij graag zijn hemels commentaar kwijt. Hij had het SCH.-BEVERST: In Sch.-Beverst – Elen (2B) werden de acht doelpunten gemaakt door acht verschille­nde personen. Er vielen ook negen gele kaarten te noteren.

CALCIO GENK: Bij Calcio Genk (2B) waren de invallers Christophe Barrera Budzynski en Riccarde Moscate met een doelpunt goed bij schot, maar het mocht niet baten gezien de 6-3-nederlaag tegen EMBO. Aydin Aksoy (2x geel) is volgende speeldag geschorst.

ZUTENDAAL: Bij Zutendaal (2B) pakte Kobe Vanhengel (17) voor de tweede week op rij een selectie bij de A-kern, maar de zoon van voorzitter Rudy Vanhen- bij het rechte eind. Veel vinnige balbetwist­ingen ook, maar naar voor toe was het langs beide kanten, zeker voor de rust, bedroe- gel kwam opnieuw niet van de bank. Bart Wilhelm mist volgende week het duel tegen Nieuwerker­ken wegens schorsing.

THOR HASSELT: Bij Thor Hasselt (2B) hebben ze iets met slotminute­n. Voor de vierde keer in deze competitie werd met een laat Thoriaans doelpunt een scheve situatie rechtgezet. Invaller Thibaut Hawinkel stond nauwelijks een minuut op het veld toen hij de netten deed trillen. DIEPENBEEK: Diepenbeek (2B) moet het volgende week in de degradatie­klepper tegen Calcio Genk stellen zonder Gill Ceyssens, Ignace Meers en Dries Geenen die allen geschorst zijn wegens drie gele kaarten.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Ozcan en Reynders in een lijf-aan-lijfgevech­t.
FOTO TOM PALMAERS Ozcan en Reynders in een lijf-aan-lijfgevech­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium