Het Belang van Limburg

Uitslag zegt alles”

-

vend zwak. Om toch maar iets te noteren: Maesen knalde een mogelijkhe­id onbesuisd over en Bollen stopte met de voet een schot van Quintiens. Je kon alleen maar hopen op een doelpunt om de match open te breken, maar dit kwam er na de pauze evenmin. Al kon je toch van een tikje meer dreiging spreken. Geraerts krulde het leer mooi naar de kruising, doch Valkeners sloeg de zeldzame doelpoging knap in corner. Aan de overkant moest Bollen een afstandssc­hot van Quintiens neutralise­ren. In de slotfase was het vooral Vlijtingen dat nog in extremis de drie punten dreigde mee te pakken, maar Zejnilovic geraakte met een goed

Yves Beckers Coach van Vlijtingen VV getrapte vrijschop niet voorbij Valkeners en toen hij in de slotsecond­en voorbij Fancello gleed wierp de plaatselij­ke doelman zich opnieuw op als een niet te slopen obstakel.

Dé hamvraag na afloop: waar konden de trainers tevreden over zijn? Hun antwoord klonk unaniem: “Dat we de nul hebben gehouden.”

“Voor ons is het de eerste keer dit seizoen”, voegde Yves Beckers eraan toe. De coach van Vlijtingen beaamde dat het niet de beste wedstrijd was van zijn team. “Maar veel hebben we niet weggegeven. Onze tweede helft was iets beter en we hadden zelfs nog kunnen winnen. Maar ik moet Valkeners een pluim geven bij die twee toch wel gevaarlijk­e ballen van Geraerts en Zejlinovic. Ja, het gaat dit seizoen de middenmoot worden. Maar dat hebben we bij de competitie­start ook zo gesteld.”

In het Herkse kamp zei Jos Meykens: “We stonden wel goed, maar aanvallend vonden we op een voetballen­de manier geen oplossinge­n. Halfweg heb ik Ozcan en Van Geneugden gebracht. Stokmans in de spits was een noodoploss­ing. Hij heeft dat in zijn vorige match goed gedaan, maar nu opteerde ik voor voetballen­de oplossinge­n en de balvasthei­d van Ozcan. Het is er helaas niet uitgekomen. Hij is ook een tijd uit geweest. Tegen de ploegen die boven ons staan hebben we nog niet veel punten behaald. Een draw tegen Melo en eentje tegen Tongeren. Daarom hadden we graag tegen Vlijtingen gewonnen. En ook omdat we in de komende weken naar Bilzen en Zepperen moeten. Tja 0-0, de uitslag zegt alles. De wil was er wel, maar voetballen­d was het te weinig. Als we ons in de middenmoot kunnen handhaven en af en toe eens voor een uitschiete­r zorgen, mogen wij dit seizoen tevreden zijn.”

De eerste keer dat we dit seizoen de nul houden.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium