Het Belang van Limburg

“Hier zit muziek in”

Dries Jannes beslist derby met een stiftertje

- Bart Schijns

Trainers van Reppel nemen ontslag

Kort na de zware 0-3 tegen Kadijk boden T1 Jean

Paul

Massignani

(foto) en T2

Roger Beckers hun ontslag aan. Secretaris Theo Boonen: ”We hopen dat keepertrai­ner Jacky Stevens, die niet de ambitie heeft om hoofdtrain­er te worden maar wel een goed contact heeft met de spelers, de komende twee weken nog wil overbrugge­n.”

“Het was een moeilijke keuze”, reageert Jean-Paul Massignani. “We hebben van alles geprobeerd maar we hebben de motor nooit echt op gang gekregen. We misten vaak scorend vermogen maar tegen Kadijk was het gewoon te weinig. Zo kon het dus niet verder. De kopjes gaan te snel naar onder en om te voorkomen dat de club de dieperik in geraakt hebben we deze beslissing genomen. Ik hoop dat mijn opvolger deze mooie club wel op de rails krijgt.”

HAMONT 99 HAM UNITED 2 0

Ham startte met een bal op de lat maar toen Swolfs een vrije trap loste was Vrijsen er snel bij om de 1-0 tegen de netten te prikken. In een flauwere tweede helft stopte Swolfs dan wel een strafschop maar was het Nullens die in derde instantie alsnog wist te scoren. Weerstand Koersel staat opnieuw tweede na winst in de derby tegen Turkse FC. Het was wel een nerveuze derby. De hoogoplope­nde frustratie­s, bitsige duels, de vele gele en twee rode kaarten kwamen de match zeker niet ten goede. Gelukkig zagen de toeschouwe­rs ook drie hele mooie doelpunten. Koersel nam de beste start en werd daar na twintig minuten voor beloond. Alaerts won het luchtduel van Albayoglu en trapte al vallend de bal voorbij Keskin. Turkse kwam vooral door zijn eigen gemor voor de koffie niet echt in zijn spel. Dat was beter na de pauze. De bezoekers namen toen het heft in handen en dat leverde een schitteren­de gelijkmake­r op.

KSK MEEUWEN SV HERKOL 0 2

Jaenen kreeg de eerste kans maar miste alleen voor Franken. Herkol nam over en scoorde via Melis en Belmans. Meeuwen nam na de pauze meer risico’s maar Nijs miste de aansluitin­gstreffer vanaf de penaltysti­p.

Ömer Kilic Na een mooie combinatie mocht Albayoglu de bal voorbrenge­n. Karaca kapte zich fraai vrij en stuurde de bal de winkelhaak in: 1-1. Enkele minuten later moest Raf Claes zijn beste kunnen bovenhalen om Taspinar van een doelpunt te houden. Daarna herviel Turkse weer in gemor en nam Koersel over. Jannes zette een dubbelpas op met Alaerts en die bracht met een stiftertje Koersel

GS BEEK N. GRUITRODE

opnieuw op voorsprong: 2-1. Turkse moest opnieuw op zoek naar de gelijkmake­r maar hun frustratie­s leverden enkel nog enkele gele en een rode kaart op. “Waarom worden wij iedere week benadeeld? Dan moet je onze frustratie­s toch begrijpen. Wij krijgen bij een eerste fout onmiddelli­jk een kaart terwijl de tegenstand­er ons wel mag stampen. We hadden een strafschop verdiend”, zei Ömer Kilic terwijl hij zijn blauwe en gehavende voet liet zien. “Na de match daagde de scheidsrec­hter ons nog uit door te zeggen dat hij ons wel weer naar Hasselt

3 2

Beek gaf vroeg zijn visitekaar­tje af. Nadat Maassen gemilderd had, kon Martens nog voor rust het verschil weer verdubbele­n. Gruitrode milderde weer na een foutje van Hermans maar het slotoffens­ief leverde niets op.

LINDELHOEV­EN VV GROTE HEIDE 4 2

Na de 2-0 (o.a. wereldgoal van Goutsmet) maakte Grote Heide de aansluitin­gstreffer vanop de stip. Maar na rust beslisten Goutsmet en Plessers de match. zou sturen. Dat kan toch niet”, klonk het nog.

Mehmet Simsek van Koersel begreep de frustratie van de bezoekers niet. “In het begin van de tweede helft lieten ze zien dat ze kunnen voetballen als ze willen. Gelukkig wonnen we na een mooi doelpunt van Jannes na een combinatie met alweer Alaerts. Er zit muziek in die mannen. Hopelijk ook volgende week tegen Herkol.”

“Ik ben blij dat ik met mijn goal het vertrouwen van de trainer kon bevestigen”, reageerde matchwinna­ar Dries Jannes nog. “Ondertusse­n

FC ANADOL MD HALEN 1 1

Pauwels ging niet vrijuit bij de 1-0 van Ayaz en bij de gelijkmake­r was Neven bij de pinken op een assist van Özpoyraz. Anadol was de betere ploeg in de tweede helft en Baidjoe, Baeten en Ayaz lieten na om dit te verzilvere­n met goals.

FL. PAAL ACHEL VV

heb ik me aan het niveau aangepast en probeer ik bij de eerste ploeg te doen wat ik daarvoor bij de reserven deed.”

Waarom worden wij iedere week benadeeld?

0 0

Ondanks de 0-0 was het best een leuke wedstrijd. Bezoeker Cochet trof twee keer de paal maar ook Brecko had een sterke dag met een aantal heerlijke reddingen. Uiteindeli­jk was vooral Paal content met een punt omdat het een uur lang met een man minder speelde.

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Kaya werkt Claes tegen de grond.
Foto TOM PALMAERS Kaya werkt Claes tegen de grond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium