Het Belang van Limburg

“Ons hoofddoel al bereikt”

Matchwinna­ar Joeri Franssens denkt nog niet aan de titel

- Gert Sillen

Invaller Brecht Porta deelt drie assists uit

De na de rust ingevallen

Brecht Porta

(foto) heeft met drie assists de wedstrijd tegen

Calcio Genk helemaal in het voordeel van

EMBO doen kantelen. Koen Casters, die telkens afrondde, mag zijn jonge ploegmaat (21) op zijn blote knietjes danken. “Met een loopactie kwam ik driemaal alleen voor de keeper. Als ik echt wilde, kon ik ook scoren, maar op dat gladde veld wilde ik geen risico’s nemen en koos ik ervoor om de bal breed te leggen zodat Koen simpelweg had binnen te tikken. Na mijn assist van vorige week zit ik nu aan zes stuks”, zegt de nachtarbei­der van Tenneco die een slechte seizoensta­rt stilaan aan ‘t uitwissen is. “De eerste match stond ik rechtsback. Echt niks voor mij. Dankzij de zege klimmen we twee plaatsen omhoog naar de dertiende plaats en staan we sinds lang niet meer op een degradatie­plaats.”

DIEPENBEEK VVDZ KWS ALKEN 3 1

Een sterk openingskw­artier leverde KWS slechts één doelpunt via Brebels op. Die minieme voorsprong leek het KWS-elftal de adem af te snijden want een mentaal veerkracht­ig Diepenbeek kwam erop en erover dankzij Myny, Hansen en Geenen. Een lange bal van Geert Bammens die Joeri Franssens afwerkte, volstond voor leider Torpedo om snel in haar stilaan gekende en niet te ontwrichte­n collectief blok te kruipen. Ook Zutendaal dat tot aan de zestien aardig combineerd­e, beet er zijn tanden op stuk. Dat de kansen schaars waren, betekende niet dat het geen aangenaam kijkstuk betrof in de topper tussen de leider en het derde geklasseer­de ZVV. De thuisploeg die niet resoluut voor de lange bal koos, durfde complexloo­s de bal rond te tikken, maar vond nauwelijks een gaatje om de Torpedo-defensie in verlegenhe­id te brengen. Een standvasti­ge doelman Jelle Vreys moest slechts met één voetreflex uitpakken om zijn kooi zuiver te houden. “Ik kreeg de bal onvoldoend­e voldoende mee”, mee”, sakkerde sakkerde Gokhan Gokhan Boz Boz over over de de beste, beste, maar maar ook ook enige enige kans kans van van zijn zijn ploeg. ploeg. “Zowel “Zowel voor voor mij mij als als het het team team was was het het een een moeilijke moeilijke match. match.

GRIMBIE NIEUWERKER­KEN 2 0

Panis benutte een elfmeter na een fout op Vaelen. Spelverdel­er Vaelen verdubbeld­e de score. Doelman Vanswijgen­hoven verspeelde de bal aan Schuermans en stopte hem foutief af: rood. Alkis en Vaelen misten nog kansen.

THOR HASSELT KVV HOESELT A

Ikzelf speelde op een eiland en zelfs met de steun van de opkomende spelers was er geen doorkomen aan. Ontgoochel­d? Neen, omdat we goed voetbal brachten. Ja, omdat we meer verdienden.” Ook zijn ploegmaat Christophe Weytjens die als gelegenhei­dsstopper in actie kwam, deelde die mening.

2 2

Door een rake vrije trap van Vandeweyer in de eerste minuut (!) en een counter moest Thor constant achtervolg­en. De inhaalrace kende succes dankzij Hawinkel en een omhaal van Verbeeck. EMBO

CALCIO GENK

Na een gelijkopga­ande eerste helft leverde de inbreng van Porta gekoppeld aan het torinstinc­t van Casters de thuisploeg een verdiende zege op.

6 3

“Een noodoploss­ing want onze twee centrale verdediger­s liggen uit. Elk een punt was eerlijker geweest. Een klein foutje heeft ons genekt, want als Bartje sneller uitkwam op die lange bal hadden ze niet kunnen scoren. Ze lieten aan ons het initiatief en deden de wedstrijd op slot door heel goed het blok zetten.” Matchwinna­ar Joeri Franssens gaf toe dat Torpedo iets behoudende­r

speelde dan E. HENIS

E. MECH. A/D MAAS Na de 1-2 herschikte Henis-trainer Walravens zijn manschappe­n. Maar in haar zoektocht naar de gelijkmake­r voetbalde de thuisploeg te stereotiep. Aan de overzijde werden enkele wenkende counterkan­sen onbenut gelaten.

1 2

anders. “Vorige week verloren we voor de eerste keer. Die snelle goal kwam dus ideaal. Het klopt dat ons blok goed staat, maar dat betekent niet dat we over niet voldoende voetballen­de kwaliteite­n beschikken. In balbezit kunnen we elke ploeg weg tikken.” Maatje Ruben Wijgaerts redeneerde hetzelfde. “Ploegen beginnen zich ook op ons in te stellen. Zelfs Park dat alom gekend is voor zijn offensieve impulsen, bouwde een soort veiligheid­smarge in. Of we nooit ongerust waren? Zutendaal speelde goed, maar tegen Hoeselt VVA, Calcio of Park bijvoorbee­ld kenden we moeilijker­e momenten.” Torpedo’s telt ondertusse­n zeven punten voorsprong. Wordt er al gedagdroom­d over de titel? “Met het eindrondet­icket hebben we ons hoofddoel al beet”, glimlachte het duo fijntjes.

MUNSTERBIL­ZEN PARK HOUTHALEN 1 2

Met twee splijtende passes van Grossi, telkens keurig afgemaakt door Di Sancarlo, werd het strafschop­doelpunt van Stulens vlak na de rust ongedaan maakt.

SCH.-BEVERST ST. ELEN 4 4

Na de 2-4 leek Elen deze knotsgekke wedstrijd te zullen winnen maar Cops en Warnots behoedden de thuisploeg in extremis van een tweede thuisneder­laag.

 ?? DEMEY
Foto DICK ?? Ingmar Cosemans houdt Pim Wouters van de bal.
DEMEY Foto DICK Ingmar Cosemans houdt Pim Wouters van de bal.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium