Het Belang van Limburg

“Een pluim voor de ref”

- Marc CLERINX

De topper tussen Terkoest Alken en Boxberg zorgde voor een aangenaam en sportief kijkstuk waarin beide ploegen één helft voor hun rekening namen zodat iedereen tevreden was met een punt. In het begin van de match hield de bezoekende doelman Karakaya Jordens nog van de 1-0 maar na een half uur moest hij zich toch gewonnen geven op een schot van diezelfde Jordens na een assist van Slechten. Eén minuut voor de rust staken ook de bezoekers hun neus aan het venster. Bouazil kende echter niet het verhoopte succes want zijn vrijschop strandde op de dwarsligge­r. Dadelijk na de rust lukte het wél voor de bezoekers toen Valori handig gebruik maakte van een uitschuive­r in de thuisdefen­sie. Boxberg kwam via Tanrioven en Rafiq nog dicht bij de winning goal maar de stand wijzigde niet meer. “Natuurlijk had ik gerekend op winst om de kloof met de koploper wat te verkleinen maar we hadden daar geen recht op”, concludeer­de Terkoest-trainer Geert Vanherck na afloop. “Maar het was wel een aardige match met een pluim voor scheidsrec­hter El Aouiouich, die onberispel­ijk floot.”

Ook de bezoekende speler-trainer Huseyin Karapinar kon vrede nemen met de puntendeli­ng. “Terkoest was in de eerste helft de betere ploeg, Boxberg in de tweede. Het voornaamst­e is dat wij onze voorsprong van vijf punten behouden en zo een prima zaak doen in de titelstrij­d.”

?? FOTO SVEN DILLEN ?? Valori probeert tevergeefs zijn tegenstand­er opzij te zetten.
FOTO SVEN DILLEN Valori probeert tevergeefs zijn tegenstand­er opzij te zetten.