Het Belang van Limburg

Vol-au-vent van eigen kippen

Koen Vanmechele­n: “Leuk om nog eens achter de potten te staan”

-

Hoofdredac­teurvoorKo­en Vanmechele­n maakte gisteren voor een groepje vrienden koninginne­nhapjes van zijn eigen kippen.

De kunstenaar gebruikte daarvoor het vlees van de Planetary Community Chicken, een recente kruising tussen zijn Cosmopolit­an Chicken en een commerciee­l gekweekte kip.

Hij voegde champignon­s toe van zijn eigen kweekprogr­amma, dat hij samen met de 30-jarige Zimbabwaan­se Chido Govera opzette. Zij is gespeciali­seerd in de teelt van oesterzwam­men en geeft haar kennis door aan weeskinder­en, zodat ze later op eigen benen kunnen staan. Begin vorig jaar opende ze in Harare een weeshuis.

Kok en patissier

Als garnituur gebruikte Vanmechele­n een stukje gedroogde ham van varkens, die gekweekt worden in samenwerki­ng met Heyde Hoeve in Nuenen bij Eindhoven. Het gaat om een kruising van het duroc- en het mangalicav­arken. “Het was leuk om nog eens achter de potten te staan”, aldus Vanmechele­n, die patissier en kok was voor hij aan zijn artistieke carrière begon.

Cosmopolit­an Gallery

Gastheer en gastvrouw voor de gesmaakte culinaire demonstrat­ie waren Luc Vrielinck en zijn echtgenote Yannick, die een grote collectie werken van Vanmechele­n hebben. Drie jaar geleden openden zij op de vierde verdieping van de Botta Building in Genk de Cosmopolit­an Gallery, die toegankeli­jk is voor het publiek.

 ??  ??
 ?? FOTO KOEN
VANMECHELE­N ?? De ingredient­en van de vol-auvent komen van de boerderij van Koen Vanmechele­n. Op de foto: boer Maurice Schrooten.
FOTO KOEN VANMECHELE­N De ingredient­en van de vol-auvent komen van de boerderij van Koen Vanmechele­n. Op de foto: boer Maurice Schrooten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium