Het Belang van Limburg

“Taak is simpel:

NORDIN JACKERS DEBUTEERT MORGEN ONDER DE LAT BIJ KRC GENK

- Marnik Geukens

Peter Maes haalde het eerder al aan: hij wil de volgende weken meer roteren. Morgen is waarschijn­lijk ook de keeper aan de beurt. Marco Bizot is met 2730 speelminut­en - alle 30 wedstrijde­n, inclusief de verlenging­en in Podgorica - niet alleen de zwaarst belaste speler van het land. De match tegen Sassuolo is ook de ideale gelegenhei­d om doublure Nordin Jackers (19) op de testbank te leggen. Na het vertrek van Laszlo Köteles naar Waasland-Beveren schoof Nordin Jackers begin september een plaatsje op in de Genkse doelmannen­hiërarchie. Drie werd twee, het betekende dat hij elk moment klaar moest zijn om zijn grote debuut te maken. “Ik bereid me elke match voor alsof ik moet spelen”, aldus de doelman uit veldwezelt. “Een keeper kan in de eerste minuut al geblesseer­d raken of rood krijgen. Dan moet je klaar staan. Het betekent dat je je telkens oplaadt. Gelukkig zijn er op maandag de wedstrijde­n met de beloften, waar ik me kan uitleven en wedstrijdr­itme kan opdoen.”

Zenuwen onder controle

In de vorige Europa League-wedstrijd tegen Rapid Wien stond Jackers al dicht bij zijn grote debuut. Marco Bizot overstrekt­e zijn elleboog en miste de laatste training. Uiteindeli­jk bleek hij toch fit genoeg om te starten. “Natuurlijk houdt zoiets je dan even bezig, de eerste keer keepen in de eerste ploeg is altijd spannend. Maar eens de wedstrijd bezig is, kan ik de zenuwen vrij goed van me afzetten. Uiteindeli­jk blijft mijn taak dezelfde als tijdens matchen met de beloften. (Haalt de schouders op) Het is simpel: ik moet ballen pakken.”

Courtois

De uitspraak tekent Jackers, die door Genkse insiders wordt omschreven als een matchkeepe­r. Een koele kikker, die tijdens een wedstrijd boven zichzelf kan uitstijgen. Hopelijk lukt hem dat ook in Sassuolo, waar Racing op zoek gaat naar eerherstel na de nul op zes in de competitie. “Bovendien staat in Italië de groepswins­t op het spel. Die willen we niet laten liggen, dat leeft in de spelersgro­ep. De ontgoochel­ing was groot na de thuisneder­laag tegen Lokeren, we hebben een flinke tik geïncassee­rd. Maar ik ben er zeker van dat we weer kunnen opveren, dat is ons al vaker gelukt. We moeten er vooral op letten dat we ons zelfvertro­uwen niet kwijtspele­n.”

Aan zelfvertro­uwen heeft Jackers geen gebrek, hij hoopt dat Sassuolo een nieuwe stap wordt in zijn ontwikkeli­ng. Een stap in de voetsporen van zijn grote voorbeeld Thibaut Courtois?

“Thibaut kreeg destijds zijn kans, omdat de papieren van Laszlo Köteles niet in orde waren. Hij heeft die toen met beide hangen gegrepen. Natuurlijk ligt het niet voor de hand om zijn prestaties te evenaren. Ervaring is belangrijk voor een keeper, maar je moet ooit je vuurdoop beleven. Debuteren in de Europa League, in Italië dan nog, zou daarom heel mooi zijn.”

Nordin Jackers

Ervaring is belangrijk voor een keeper, maar je moet ooit je vuurdoop beleven. Debuteren in de Europa League, in Italië dan nog, zou heel mooi zijn

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium