Het Belang van Limburg

WEETJES OVER IT ITALIAANSE TEGENSTAND­ER

-

TCoachC Di Francesco in galerij der groten

Euseb Eusebio di Francesco, coach van Sassuolo, is toegetrede­n tot de galerij der groten. Hij kreeg gisteren de Trofeo Maestrelli, de trofee voor de beste coach in Italië van het afgelopen jaar. Hij treedt daarmee in de voetsporen van onder andere Guardiola en Mourinho. Meteen begonnen in de media de speculatie­s over zijn toekomst. De Toscaan ligt wel nog drie jaar onder contract bij Sassuolo.

Mist spelbreker?

Het is niet uitgeslote­n dat de weersomsta­ndigheden de grootste spelbreker worden voor Genk tijdens de Italië-trip. In de provincie Emilia Romagna wordt voor de volgende dagen dichte mist voorspeld. Genk landt in principe rond de middag in Parma.

Defrel op de bank?

Eind september verloor Sassuolo met 3-1 in de Luminus Arena. Een gehandicap­t Sassuolo was dat toen, liefst acht pionnen ontbraken. De blessurela­st is intussen wat afgenomen. Maar ook nu moet een handvol spelers forfait geven. Het gaat om Berardi (knie), Duncan (enkelband), Biondini (achillespe­es), Politano (enkelband) en de Nederlande­r Letschert (schouder). Topschutte­r Defrel krijgt wellicht rust, waardoor Matri in de basis komt. Middenveld­er Pellegrini, niet topfit, start op de bank. Terranova, Dell’Orco, Iemmello en Sensi staan niet op de Europese lijst en zitten dus niet in de kern.

Weggezakt in Serie A

Na een overtuigen­de competitie­start is Sassuolo in de Serie A diep weggezakt. Het dreigde na een 5 op 24 zelfs terecht te komen in het degradatie­moeras, maar het herpakte zich net op tijd. Tegen Empoli boekten ze afgelopen zondag een 3-0 thuisoverw­inning. Daardoor is de kloof met de staartploe­gen weer voldoende groot om met een gerust gemoed de komende weken aan te snijden.

Twee euro voor een ticket

Sassuolo speelt zijn thuiswedst­rijden in het Mapei Stadion van Reggio Emilia, op ruim 30 km van thuishaven Sassuolo. Een grote publiekstr­ekker is het niet met een gemiddelde in de Serie A van 9.068 toeschouwe­rs. Aangezien er in het duel met Genk nog amper belangen op het spel staan, is de verwachtin­g over de publieke opkomst aan de lage kant. Om toch wat volk naar het stadion te lokken, mogen fans die de thuismatch tegen Empoli bijwoonden, morgen binnen voor... 2 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium