Het Belang van Limburg

“Tot Kerstmis geven we alles”

-

Tongeren is herfstkamp­ioen. “Ik had dat zeker niet verwacht”, geeft Jeroen Eskens toe. “Vergeet niet dat we pas gepromovee­rd zijn. We moesten Sacha Massot en Roel Bangels inpassen. Voor de rest konden we verder bouwen op onze ploeg van vorig seizoen.” “Ik heb wel het gevoel dat de reeks iets minder sterk is dan derde klasse een paar jaar geleden”, analyseert Eskens. “Wellicht komt dat doordat er nu meer Belgen spelen in eerste nationale. Dat zorgt voor kwaliteits­verlies in de lagere reeksen.”

Hoe je het ook draait of keert Tongeren lijkt met twee overwinnin­gen meer dan Lommel toch op weg naar de titel, niet?

“We gaan er tot Kerstmis voluit voor. We krijgen zondag Aarschot op bezoek en moeten nog naar Sainte Walburge. Die twee wedstrijde­n proberen we te winnen. Daarna moeten we als club eens samenzitte­n en kijken wat we doen. Het is altijd leuk om kampioen te spelen. Dat doe je niet elk jaar. Het zou zonde zijn als we die kans lieten liggen. Maar we wachten af wat er beslist wordt.”

Maar heeft dat zin met vier spelers in jullie rangen die ruim dertig jaar zijn?

“Dat is een ander verhaal. Die mannen willen allemaal in schoonheid eindigen, he. Sacha (Massot nvdr) en Dieter (Souveryns nvdr) zijn allebei 33 jaar. Die zullen wel verder gaan. Alleen Raymond (Westphalen nvdr) en ik zijn vraagteken­s, denk ik. Maar het is dus afwachten. Over een maand weten we meer.” Teammanage­r Jos Vandewal stelt voor alle duidelijkh­eid dat er één speler is die echt voor de titel wil gaan: Dieter Souveryns. “Dieter heeft jaren op hoog niveau gespeeld, maar is nog nooit kampioen geworden. Vandaar zijn motivatie”, zegt Vandewal.

 ?? FOTO HBVL ?? Jeroen Eskens.
FOTO HBVL Jeroen Eskens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium