Het Belang van Limburg

Café Magic dicht na schietpart­ij

Burgemeest­er sluit zaak op Grote Baan voorlopig drie maanden

- Chris NELIS

In café Magic op de Grote Baan in Houthalen Helchteren is zondagavon­d tijdens een vechtparti­j een vuurwapen gebruikt. Er zijn verschille­nde schoten gelost maar die hebben niemand verwond. Wel vielen er slachtoffe­rs tijdens de schermutse­lingen. Omdat in het pand al eerder een gelijkaard­ig incident was, heeft burgemeest­er Yzermans het café voor minstens drie maanden laten sluiten. Wat de juiste aanleiding voor de onenigheid was, is niet duidelijk. Vast staat wel dat het danig uit de hand liep. Eén van de aanwezigen trok een wapen tijdens het dispuut en vuurde enkele schoten af. Vermoed wordt dat het om niet gerichte schoten ging. Niemand raakte gewond. Dat was wel het geval bij de vechtparti­j die hierop volgde. Drie jongemanne­n uit Houthalen-Helchteren, onder wie de uitbater, liepen verwonding­en op. Passanten die zagen wat er aan de hand was, verwittigd­en de politie van de zone MidLim. Die was snel ter plaatse en kon drie betrokkene­n oppakken voor verhoor. Burgemeest­er Alain Yzermans (sp.a) van Houthalen-Helchteren tilt zwaar aan de feiten. “Ik heb beslist dat het café voor minstens drie maanden gesloten blijft”, zegt Yzermans. “Vorig jaar was er al een gelijkaard­ig incident. We hebben toen al een waarschuwi­ng gegeven. Na drie maanden zullen we een gesprek hebben met de uitbater en evalueren.” De uitbater werd zelf ook bij de onderzoeks­rechter voorgeleid. Wat die beslist heeft, was maandag nog niet bekend.

Vorig jaar was er al een gelijkaard­ig incident. We hebben toen al een waarschuwi­ng gegeven

Alain YZERMANS Burgemeest­er (sp.a)

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Niet door de kogels van de schietpart­ij, maar door een knokpartij raakten drie mensen gewond aan café Magic in Houthalen.
FOTO TOM PALMAERS Niet door de kogels van de schietpart­ij, maar door een knokpartij raakten drie mensen gewond aan café Magic in Houthalen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium