Het Belang van Limburg

AA GENT AAST OP ADRIEN TREBEL

- Michael Van Damme en Bob Faesen

Gent-voorzitter Ivan De Witte noemde deze transferpe­riode een “correctie op de zomermerca­to”. In de zomer haalden de Buffalo's goedkopere vervangers voor Sels, Kums en Depoitre en nu lopen ze al diezelfde posities opnieuw af, maar met meer geld in de portemonne­e. AA Gent zet nu in op Standardmi­ddenvelder Adrien Trebel. Gent liet afgelopen zomer zijn drie sterkhoude­rs Matz Sels, Laurent Depoitre en Sven Kums gaan en verving die door spelers uit de prijszone waarin de Buffalo's altijd hadden gekocht: om en bij de 1 miljoen euro. De vervanger voor Sels werd Jacob Rinne, goed voor 800.000 euro, maar die bleek niet bedrijfsze­ker genoeg. De vervanger voor Kums, Ibrahim Rabiu, kwam in de competitie niet verder dan 68 speelminut­en. Op de opvolger voor Depoitre, Emir Kujovic, wordt niet meer gerekend. Als vervanger-nummer 2 voor Sels werd zopas voor 3,1 miljoen euro de Kroatische doelman Lovre Kalinic gehaald.

Trebel

Voor de positie van Kums zetten de Buffalo's nu vol in op Adrien Trebel. De 25-jarige linksvoeti­ge centrale middenveld­er wil weg bij Standard. De vraagprijs zou zijn gezakt naar 2 à 3 miljoen euro. De belangrijk­ste vraag is of Standard de Fransman op dit moment naar een rechtstree­kse concurrent wil laten gaan. De Rouches strijden met AA Gent voor een plaats in play-off 1 en ontvangen op 19 februari de Buffalo's in Luik. De trekker in het dossier zou Trebel zelf kunnen zijn. De Fransman, die sinds de zomer van 2014 in Luik voetbalt, verloor in de laatste competitie­match voor de winterstop tegen STVV zijn aanvoerder­sband en vierde zijn doelpunt niet. Aan de basis lag wrevel over zijn afwezighei­d op het kerstfeest­je van Standard. Volgens zijn entourage was Trebel ziek en had hij zich tijdig afgemeld.

Trebel verlangt al langer naar een nieuw avontuur. Voorbije zomer stond het volgens zijn zaakwaarne­mer 90 procent vast dat hij de stap hogerop zou zetten. Er kwamen wel aanbieding­en, onder meer van het Spaanse Alaves en een Chinese club, maar die wimpelde de Fransman af. Interesse van Al Jazira mondde in niks uit.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium