Het Belang van Limburg

“Mijn ervaring kan van pas komen”

Wouter Corstjens moet wankele Lommelse defensie meer maturiteit geven

- Piet Dingens

Met Wouter Corstjens hengelde Lommel United in het nieuwjaars­weekend een eerste aanwinst binnen. De 29-jarige Limburger onderteken­de aan de Gestelsedi­jk een contract tot einde seizoen, met optie op een extra jaar. “Blij dat ik weer in België aan de slag kan”, zegt de in Gellik opgegroeid­e Limburger. “Dat anderhalf jaar in Griekenlan­d was een avontuurli­jke en rijke ervaring, maar sportief geraakte ik bij Panetoliko­s op een zijspoor.”

De hamvraag blijft of Lommel geen enorm risico neemt door een verdediger aan te trekken die weliswaar de nodige ervaring heeft, maar die in 2016 nauwelijks aan de bak kwam.

Corstjens: “Het is heel begrijpeli­jk dat die vraag komt. Wat voor mij pleit is dat ik altijd keihard ben blijven trainen en dat ik topfit ben. Het enige wat ontbreekt, is matchritme. Maar dat kan je enkel opbouwen door te spelen.”

Waarom liep het fout voor jou in Griekenlan­d?

“Aan mijn inzet of mentalitei­t zal het niet gelegen hebben. Ik ben er ook niet met ruzie vertrokken. Mijn grootste pech was dat bij Panetoliko­s al snel een trainer aangesteld werd die liever inzette op de eigen jeugd en de goedkopere binnenland­se markt. Daar is niets mis mee, maar voor de buitenland­se profs die op het budget wogen, braken minder rooskleuri­ge tijden aan. Het contractvo­orstel van Lommel kwam als geroepen. Ook voor Panetoliko­s zelf. Sportief werd het daar niet wat ik ervan verwacht had, maar mijn vrouw en ik beleefden wel een ander hoogtepunt. Drie maanden geleden kregen we ons eerste kindje (lacht).”

Lommel heeft de meest gepasseerd­e defensie in 1B en is dus op zoek naar stabilitei­t. Hoe zie jij je rol daarin?

“Met Tom Van Imschoot heb ik nog samengespe­eld in Westerlo. Hij kent me door en door en weet dat ik mee voorop wil gaan in de strijd. Die drive heeft altijd in mijn spel gezeten. Qua coaching, positiespe­l en ervaring kan ik deze jonge groep zeker iets bijbrengen.”

Volgende week speelt Lommel in Lierse zonder de geschorste Lenaerts. Van een inloopperi­ode is nauwelijks sprake, je zal er meteen moeten staan.

“Gisteren trainde ik voor het eerst met de groep. Als er zondag op mij gerekend wordt, zal ik mijn uiterste best doen. Van het huidige Lierse weet ik enkel dat het een van de tenoren van de reeks is. Maar van een blij weerzien met mijn ex-club kan alleen sprake zijn als United er een goed resultaat boekt. Dat kan best, want ik heb gehoord dat de ploeg tot dusver veel te karig beloond werd voor zijn prestaties.”

 ?? DICK DEMEY
Foto ?? “In Griekenlan­d belandde ik op een zijspoor. Maar ik ben altijd keihard blijven trainen”, verklaart Corstjens.
DICK DEMEY Foto “In Griekenlan­d belandde ik op een zijspoor. Maar ik ben altijd keihard blijven trainen”, verklaart Corstjens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium