Het Belang van Limburg

BK-parcours aangepast na bezoek De Bie

-

Voor de betere kolder moest u gisteren in Oostende zijn. Een eerste verkenning van uw krant in het gezelschap van Marluxcoac­h Danny De Bie zorgde gisterocht­end al snel voor zure oprispinge­n bij de Marluxcoac­h. Toegegeven, het oogde best pittig.

De eerste twee strandstro­ken - van brug naar vloedlijn en langs de vloedlijn - waren nog met de fiets te nemen maar de resterende driehonder­d meters zou het lopen zijn, inclusief over twee kunstmatig aangelegde hellingen. En dat vond De Bie maar niks. Dat liet hij ook aan organisato­r Rik Debeaussae­rt weten, die toevallig op het strand aanwezig was. Ook op de sociale media liet De Bie ongezouten zijn mening op de mensheid los. En kijk, omstreeks 19u kwam via het persagents­chap Belga de melding dat de organisati­e het parcours had aangepast. Hallo, Rik Debeaussae­rt: “Ik heb mezelf na de ontmoeting met mijnheer De Bie een half uur gegund om na te denken over zijn kritiek. Ik denk dat hij gelijk heeft. Vooral in het belang van de nieuweling­en en juniores heb ik besloten het parcours aan te passen en het loopwerk te halveren tot 150 meter. Nog zwaar genoeg om verschil te maken maar het blijft binnen de perken.”

“Allez, ze hebben dan toch een beetje geluisterd”, reageerde De Bie gisteravon­d. “Dat ik nu de andere teams over mij heen ga krijgen, neem ik er bij. Maar mijn kritiek was terecht.”

Invloed

Bij de Belgische Wielrijder­sbond waren ze not amused met deze ontwikkeli­ng. “Zeker weten dat straks andere ploegleide­rs ook zullen proberen invloed uit te oefenen”, aldus Eddy Lissens, hoofd van de Commissie Veldrijden binnen de KBWB. “Woensdagoc­htend om 10 uur ga ik het parcours een laatste keer bezoeken en wordt het traject definitief vastgelegd. Pas dan en geen seconde eerder zal duidelijk zijn hoe er wordt gereden. En hierbij zal het reglement gerespecte­erd worden: maximaal tien procent van het parcours mag op voorhand lopen zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium