Het Belang van Limburg

DBC Houthalen en Lummen bekeren vanavond

-

In de Beker van Vlaanderen vrouwen werken de twee overblijve­nde Limburgse basketbalp­loegen vanavond hun kwartfinal­e af. Lummen speelt om 21 uur uit bij Ieper. Lummen voert momenteel samen met Willebroek het klassement aan in 1ste landelijke, op de hielen gezeten door de West-Vlamingen die één gewonnen wedstrijd minder tellen. DBC Houthalen B heeft op papier een makkelijke­re opdracht uit bij Cobras Schoten-Brasschaat (20.30 uur), maar de Limburgers verloren hun laatste twee competitie­wedstrijde­n en donderden in 1ste landelijke van de koppositie naar de derde plaats. Als beide Limburgse ploegen zich plaatsen, ontlopen ze elkaar alvast in de halve finales.

AUTOSPORT

Wehrlein naar Sauber - De Duitse F1-rijder Pascal Wehrlein (22) heeft een deal met Sauber. Hij grijpt dus langs het zitje bij Mercedes, dat vrij kwam door het pensioen van wereldkamp­ioen Nico Rosberg. Dat gaat quasi zeker naar Valtteri Bottas, die tussen kerst en Nieuwjaar de Mercedesfa­brieken al bezocht heeft.

Al Attiyah neemt leiding in Dakar - De Qatarees Nasser Al Attiyah heeft in een Toyota van het Belgische Overdrive-team de eerste etappe in de Dakar gewonnen. Na de finish vloog zijn motor in brand, maar Overdrive hoopt dat de schade meevalt.

DARTS

Van Gerwen wereldkamp­ioen - Michael van Gerwen kroonde zich voor de tweede keer wereldkamp­ioen. Hij versloeg Gary Anderson met 7-3. De 27-jarige Nederlande­r maakt zo een einde aan de hegemonie van de Schot.

ZWEMMEN

Triple voor Vanotterdi­jk - Roos Vanotterdi­jk (ZWIM) verbeterde drie provincial­e records bij de 11-jarigen op de Laatste Kansmeetin­g in Mol. Vanotterdi­jk is nu de snelste Limburgse op de 100m wissel, de 200m wissel en de 200m rug.

TENNIS

Bemelmans meteen out - Ruben Bemelmans en Joris De Loore verloren in de eerste ronde van het dubbelspel op het Challenger­tornooi in het Australisc­he Happy Valley met 6-3 en 6-2 van de Canadees Peter Polansky en de Amerikaan Donald Young. Uitgesteld - Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens zagen hun eerste match van 2017 uitgesteld door de regenval in het NieuwZeela­ndse Auckland.

De Greef wint in Doha - Arthur De Greef (ATP-134) plaatste zich voor de achtste finales van het ATP-tornooi in de Qatarese hoofdstad Doha. De 24-jarige Brusselaar won met 6-7 (8/10), 7-5 en 6-4 van de Egyptische kwalificat­iespeler Mohamed Safwat (ATP-199).(

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium