Het Belang van Limburg

Tientallen jassen kwijt na bestorming vestiaire

-

Na de eindejaars­fuif ‘New Year’s Eve’ aan de Paalse Plas raakten tientallen feestvierd­ers hun jas kwijt toen er een ware bestorming van de vestiaire volgde. Enkelen moesten zelfs in partykledi­j met de fiets door de vrieskou naar huis. Vandaag kunnen ze hun verloren of verwisseld­e kledingstu­kken afhalen of omruilen.

“Om vijf uur ’s ochtends werd de party afgesloten”, zegt Gerry Janssens van de organisati­e. “Ouders kwamen hun kinderen halen en de feestvierd­ers wilden plots allemaal tegelijk naar huis. De vestiaire werd overrompel­d. De toestand was onhoudbaar en de security moest ingrijpen. Zij kregen bijstand van de aanwezige politie. In al dat gewoel is dus een aantal bezoekers hun jas kwijt geraakt. Maar meer dan degenen die op Facebook reageren, waren het zeker niet. We hebben alle achtergebl­even kledij naar het fietscafé gebracht. Morgen (vandaag, nvdr.) kan iedereen daar tussen twee en vijf uur zijn kledij komen afhalen. Wie tijdens die uren bezet is, kan via Facebook een later uur afspreken. Ik ben ervan overtuigd dat alles in orde gaat komen.”

De fuif aan de Paalse Plas werd voor de tweede keer georganise­erd. Gisteren kon u in uw krant al lezen dat fuifganger Jo Nijsten (33) uit Heppen is omgekomen toen hij op ruim 100 meter van de feesttent door het ijs zakte. Zijn lichaam werd ’s ochtends in het ijskoude water gevonden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium