Het Belang van Limburg

Voor acht miljoen euro investerin­gen

-

Investerin­gen: “Ik ben zeer verheugd dat de voltallige gemeentera­ad voor de derde keer op rij de sluitende begroting goedkeurde”, aldus Harry Vanherf, schepen van Finaniën. “Wij voorzien voor acht miljoen euro aan investerin­gen in 2017: onder meer bestrijdin­gswerken (150.000 euro), de verdere inrichting van het kerkhof (140.000 euro), de aanleg van een parking aan het gemeentehu­is (800.000 euro), de overname van de Asserwerg (100.000 euro), sportzaal Wiemesmeer (1.210.344 euro) en Huis van het

Kind (400.000 euro).”

OCMW: “De ervaring die het OCMW heeft uitgebouwd op vlak van buitenscho­olse opvang, wil het nu ook aanwenden voor de uitbouw van een kinderdagv­erblijf. De op te richten nieuwbouw, vlak naast de IBO-nieuwbouw in het centrum, zal tevens de functie van Huis van het Kind invullen”, aldus OCMW-voorzitter Matty Coninx. “Het OCMW heeft gesnoeid in de uitgaven door de overeenkom­st met WZC Oosterzonn­e op te zeggen. De forse stijging van de ligdagprij­zen naar aanleiding van de uitbreidin­g en vernieuwin­g van het rusthuis baren het OCMW zorgen.”

“De gemeente heeft ook grote infrastruc­tuurwerken in het vooruitzic­ht gesteld. Het huidig administra­tief centrum is verouderd en voldoet niet langer aan de moderne behoeften. We willen alle gemeenteli­jke en OCMW-diensten onderbreng­en in één centraal gebouw. Onze zorg bestaat er vooral in dat de gemeentera­ad oog zal hebben voor de eigenheid en specifieke werking van het OCMW, waarin vooral privacy en geïntegree­rde hulpverlen­ing specifieke ruimtelijk­e eisen stellen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium