Het Belang van Limburg

Chris Van den Durpel waagt zich weer aan typetjes in ‘Allemaal Chris’

- Tom VETS

Chris Van den Durpel telt af. Volgende week start ‘Allemaal Chris’, zijn eerste volwaardig­e sketchshow in twaalf jaar. “In 2012 zei ik nog dat ik definitief ermee kapte, maar de microbe om weer typetjes te creëren, speelde

weer op.” Je zou verwachten dat Chris Van den Durpel ietwat nerveus zou zijn, maar het tegenoverg­estelde is waar. De meester-imitator, die in de jaren 90 anderhalf miljoen kijkers haalde met ‘Typisch Chris’ en later een resem programma’s maakte voor VT4, zegt vooral benieuwd te zijn naar de reacties. “Kijkcijfer­s heb je nooit zelf in de hand. Of mijn nieuwe programma weer een hype zal worden, moeten we dus afwachten. Ik hoop vooral dat het programma doet wat het moet doen voor VTM. De verwachtin­gen zijn alvast groot. We proberen ook de jeugd erin te betrekken: zo is er een online luik met beelden van achter de schermen en fragmenten die de uitzending niet haalden.”

Actuele typetjes

‘Allemaal Chris’ bevat een resem typetjes: de oude klassieker­s als Jimmy B - die nu een Carpool Karaoke doet met BV’s - en Kamiel Spiessens. Maar er zijn ook een pak nieuwe figuren. “Ik heb geprobeerd iets te bedenken dat actueel is. Zo speel ik nu een para die door de straten moet lopen om onze veiligheid te garanderen. Verder hebben we de Oekraïense truckchauf­feur Igor, podiumbouw­er Danny, en Annemie uit ‘Pink Ambition’. Ik laat alle clichés rond dat soort vrouwen de revue passeren.” ( lacht)

Van den Durpel speelt alle figuren zelf, maar laat zich zoals vroeger wel bijstaan door bekende koppen. “Ik heb acteurs ingeschake­ld die ik zelf bewonder, zoals Katelijne Verbeke, Steve Geerts en Filip Peeters. Zij spelen telkens dezelfde gastperson­ages, dieookinel­keafleveri­ngopduiken.” De opnames startten begin oktober. Van den Durpel werkt vijf dagen per week: drie opnamedage­n, en twee dagen om de scenario’s op punt te stellen. “En af en toe permitteer ik me een dagje verlof om te recuperere­n. Ik maak de reeks in eigen beheer,

ik kan het me veroorlove­n.”

Geen seconde spijt

Terwijl Van den Durpel vroeger zich ook waagde aan imitaties van weerman Georges Kuster of Piet Huysentruy­t, komen nu uitsluiten­d zelfbedach­te figuren aan bod. “Enerzijds was er voor mij de lol af om nog puur mensen te imiteren. Daarnaast is ook ‘Tegen de Sterren Op’ in dat segment gevlogen, en zij doen dat uitstekend. Als ik nu hetzelfde zou gaan doen, is dat te veel van het goede.” De goesting is alvast groot bij Chris. “Nochtans was die vijf jaar geleden weg. Maar mensen waarmee ik vroeger samenwerkt­e, spoorden me aan om de draad weer op te nemen. En ik heb er geen seconde spijt van gehad.”

Allemaal Chris’, vanaf 11 januari op VTM

 ?? FOTO DIEGO FRANSSENS ??
FOTO DIEGO FRANSSENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium