Het Belang van Limburg

Bestuurste­r (20) uit Peer mag met enkelband naar huis

Jonge vrouw reed volgens advocaat uit “pure paniek” door na dodelijk ongeval in Bree

-

De jonge vrouw was om 15.30 uur vertrokken op haar werk. Ze was onderweg naar huis - bij haar ouders in Peer - toen ze nog geen half uur later Mia Vermeulen op de Meeuwerkie­zel aanreed, die met haar rollator op het zebrapad de weg overstak.

“Mijn cliënte zegt dat ze de vrouw niet heeft zien oversteken”, zegt Bart Vosters, de advocaat van de Peerse. “Ze hoorde een slag, is wat verderop een straatje ingereden, even gestopt en dan in pure paniek naar huis gereden. Ze was niet dronken, heeft al meer dan twee jaar haar rijbewijs en reed in de verzekerde auto van haar vader. Behalve één kleine snelheidso­vertreding heeft ze geen voorgeschi­edenis wat verkeersin­breuken betreft. Ze gebruikte ook haar gsm niet. Maar ze was wel afgeleid, had even niet opgelet.”

Tip

De politie kwam de bestuurste­r op het spoor na een tip van een andere weggebruik­er die enkele kenmerken van de beschadigd­e wagen had doorgegeve­n. De informatie werd vergeleken met de sporen en brokstukke­n op de plaats van het ongeval.

De politie ging de jonge Peers ’s avonds in haar ouderlijke woning oppikken. Dat ze eerst zou hebben verklaard dat ze een ree had geraakt, wilde gisteren niemand bevestigen.

“Mijn cliënte is erg geschrokke­n en helemaal van slag. In afwachting van een enkelband moet ze binnenblij­ven. Vrijdag verschijnt ze voor de raadkamer. We hopen dat haar aanhouding vanaf dan niet langer noodzakeli­jk zal zijn.” De plaatsing van een enkelband gebeurt door medewerker­s van het Nationaal Centrum voor Elektronis­ch Toezicht in Brussel en dat gebeurt niet meteen. Het meisje riskeert vijf jaar cel, een geldboete en de intrekking van haar rijbewijs.

 ?? FOTO PH
ROGER DREESEN ?? “Iedereen rijdt hier harder dan 70 km per uur. Probeer dan maar eens veilig de Meeuwerkie­zel over te steken”, zegt buurtbewon­er Jan Vandormael­FOTO
FOTO PH ROGER DREESEN “Iedereen rijdt hier harder dan 70 km per uur. Probeer dan maar eens veilig de Meeuwerkie­zel over te steken”, zegt buurtbewon­er Jan Vandormael­FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium