Het Belang van Limburg

“Onze enige hoop is dat de bestuurste­r spijt toont”

Familie van Mia Vermeulen (91) begrijpt niet hoe ongeval kon gebeuren

-

Sabine is de jongste van Mia’s vijf kinderen. Eén dochter overleed in 1983 na een ongeval, net als haar moeder maandag. Sabina kreeg in de late namiddag een telefoontj­e met het vreselijke nieuws dat haar moeder was doodgerede­n op de weg voor rusthuis Gerkenberg, waar ze sinds december 2015 verbleef.

“Als je moeder de leeftijd van 91 jaar heeft, dan weet je dat je op een dag te horen zal krijgen dat ze is komen te sterven. Maar haar op deze manier moeten afgeven, dat doet heel veel pijn. Aangereden worden door een auto en dan gewoon op de weg worden achtergela­ten. Dat vind ik mensonwaar­dig. De enige troost die we hebben,

Sabine INDENCLEEF Dochter van Mia VERMEULEN is dat onze moeder onmiddelli­jk gestorven is. Dat ze niet geleden heeft.”

De familie heeft het er bijzonder moeilijk mee dat de bestuurste­r vluchtmisd­rijf pleegde. “We weten ook wel dat deze jonge vrouw onze moeder niet met opzet heeft aangereden. Maar dat ze daarna gewoon is doorgerede­n, dat kunnen we maar niet begrijpen.” De familie is wel opgelucht dat de politie de bestuurste­r snel heeft kunnen oppakken. “Dat verzacht het leed een beetje”, zegt Sabine. “Al hopen we ook op een signaal van haar. Onze moeder zijn we voorgoed kwijt. De enige hoop is nu dat de bestuurste­r oprecht spijt toont over wat ze gedaan heeft.” De familie heeft nog veel vragen over de omstandigh­eden van het ongeval. “Onze moeder had de weg al voor meer dan de helft overgestok­en toen ze werd aangereden. Waarom heeft de bestuurste­r haar dan niet opgemerkt?”

Begrafenis

Mia’s lichaam werd gisteren overgebrac­ht naar het ziekenhuis van Leuven voor verder onderzoek. Zaterdag om 10.30 uur is de begrafenis­mis in de Sint-Michielske­rk in Bree-centrum. “Onze moeder was 91, maar ze was nog zo kranig”, zucht Sabine. “Elke dag nog maakte ze haar wandeling. Drie kilometer ver, soms wel vier. De ene keer alleen, een andere keer met een familielid. Het is zo spijtig dat ze tijdens haar favoriete bezigheid aan haar einde is gekomen.”

Als je moeder 91 jaar is, dan weet je dat je op een dag te horen krijgt dat ze is komen te sterven. Maar haar op deze manier moeten afgeven, dat doet heel veel pijn

 ?? Foto RDR ?? Mia Vermeulen.
Foto RDR Mia Vermeulen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium