Het Belang van Limburg

“Bijna niemand hier ziet hem als een geldwolf”

Tongenaren tonen begrip voor lucratieve overstap naar China van ‘stadsgenoo­t’ Axel Witsel

-

Ook gisteren leek het bijzonder rustig in en rond de hoeve, die in 1850 gebouwd werd en bijna 800 vierkante meter groot is. Het stulpje telt vijf slaapkamer­s, elk met eigen badkamer, een authentiek­e orangerie, enkele paardensta­llen en een garageruim­te voor vijf auto’s. Een tiental vuilniszak­ken voor de riante poort en een rokende schouw wijzen op aanwezige bewoners, toch geeft er niemand thuis als we aanbellen. “Het is vooral zijn vader die er woont”, zegt Hedwig Sleurs, voorzitter van de Jekerhippo­droom, gelegen naast de hoeve. “Hij heeft zich de laatste maanden vooral beziggehou­den met de renovatie van de woning. Axel zelf heb ik persoonlij­k nog niet gezien. Mijn zoon heeft wel eens een glimp van hem opgevangen, toen er in de zomer een feestje aan de gang was voor een aantal genodigden.”

Joggen

Bij de nabijgeleg­en Koninklijk­e Tongerse Tennisclub heeft men Witsel ook nog nooit gezien. Het clubhuis ligt nochtans vlak tegenover zijn voordeur. “Af en toe zien we zijn vader of andere familieled­en hier wel passeren”, aldus secretaris Roger Nijs. Witsels dichtste buur Philippe Trouwers, die vlak tegenover de doodlopend­e straat richting de hoeve woont, zag de Rode Duivel ook nog niet vaak. “Vorige zomer was hij eens aan het joggen”, herinnert Philippe zich. “Maar hij heeft eigenlijk geen contact met de buurt. We vernemen het nieuws over hem via de media en via zijn accounts op sociale media.”

Skivakanti­e

Diezelfde sociale media bevestigen dat Axel Witsel weinig in Limburg vertoeft. Sinds de voetbalcom­petitie in Rusland - waar hij tot nu bij Zenit Sint-Petersburg speelde - begin december aan een winterslaa­p van drie maanden begon, lijkt de Rode Duivel voortduren­d op vakantie. Kerstmis vierde hij wel in Tongeren, samen met zijn familie. Momenteel verblijft hij samen met zijn zwangere echtgenote en dochtertje Maï-Li in het Roemeense skioord Poiana Brasov. Zijn vakantieki­ekjes worden de laatste dagen echter overspoeld met negatieve reacties op zijn lucratieve transfer naar China, gaande van ‘WIT$$$€L’ tot ‘Ga je ook je kind verkopen in China?’.

Geen geldwolf

Ook in de kantine van voetbalclu­b KFC Heur Tongeren, op een boogscheut van Witsels hoeve, zijn de overstap en het duizelingw­ekkende salaris van de Rode Duivel veelbespro­ken thema’s. “Maar ik denk dat bijna niemand hem hier ziet als een geldwolf”, zegt jeugdvoorz­itter Arnould Partoens. “Een voetbalcar­rière duurt niet lang, en dus moet je er het maximale uithalen. Zouden we niet allemaal toehappen als een werknemer ons een grote zak geld aanbiedt om dezelfde job uit te oefenen?”

Hetzelfde geluid in dagbladwin­kel Aqua-Shop. “Kan je hem iets kwalijk nemen?”, zegt eigenaar Johnny Crals. “Als hij morgen zijn been breekt, is zijn carrière voorbij. Geef hem eens ongelijk dat hij voor het geld kiest.”

 ??  ??
 ?? Foto IMAGEGLOBE ?? Witsel ruilt het truitje van het Russische Zenit in voor dat van de Chinese club Tianjin Quanjian. Zijn verloning: zo’n 18 miljoen euro per jaar.
Foto IMAGEGLOBE Witsel ruilt het truitje van het Russische Zenit in voor dat van de Chinese club Tianjin Quanjian. Zijn verloning: zo’n 18 miljoen euro per jaar.
 ?? FOTO'S KAREL HEMERIJCKX/
INSTAGRAM ?? Weinig beweging in de Tongerse vierkantsh­oeve van Axel Witsel (foto boven), ook al vierde de voetballer er onlangs nog Kerst met zijn
gezin.
FOTO'S KAREL HEMERIJCKX/ INSTAGRAM Weinig beweging in de Tongerse vierkantsh­oeve van Axel Witsel (foto boven), ook al vierde de voetballer er onlangs nog Kerst met zijn gezin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium