Het Belang van Limburg

Slippartij­en door gladheid

- Phillip PERGENS

Heel wat bestuurder­s zijn dinsdagoch­tend verrast door de gladde wegen. Onder meer in Maaseik slipten auto’s van de baan en gingen fietsers en voetganger­s tegen de grond. Dat een van de twee strooiwage­ns drie kwartier buiten dienst was door een defect, maakte het alleen maar erger. Het vriesweer zorgde her en der voor gladde wegen. Daarbij werden brokken gemaakt op meerdere plaatsen. Op de Dilserbaan, de weg doorheen de wateringen die Rotem met Neeroetere­n verbindt, ging om 8.50 uur H.M. (34) van de baan na een slippartij. De dertiger reed richting Neeroetere­n toen hij van de weg raakte en tegen een boom tot stilstand kwam. De auto was niet meer rijvaardig. De politiezon­e Maasland stuurde een ploeg ter plaatse en zij stelden vast dat het wegdek glad was. Ook in Opoeteren, door de hoogtevers­chillen regelmatig een probleem tijdens de winter, was het prijs. Naast heel wat mensen die met hun fiets of al wandelend ten val kwamen, verloor in de Kasteelstr­aat K.V.R. (39) uit Maaseik om 7.30 uur de controle over het stuur en belandde naast de weg tegen een boom. Het motorblok lag naast het voertuig. De Maaseikena­ar was lichtgewon­d en moest naar het ziekenhuis worden overgebrac­ht. Opnieuw bleek het wegdek glad.

Defect

Heel wat mensen maakten gisteren hun beklag over niet gestrooide wegen. Dat had te maken met een defecte strooiwage­n. “Onze diensten zijn om 5.15 uur ’s ochtends uitgereden”, zegt schepen Gunter Haelderman­s (CD&V). “We hebben twee strooiwage­ns en die reden de voorbije dagen telkens allebei uit. We hebben een strooiplan dat zij opvolgen waarbij eerst de grootste wegen en vervolgens de zijwegen worden gestrooid. Daarbij begint eentje in Opoeteren en de andere in Maaseik. Zo komen ze elkaar tegemoet in het midden. Dat is zoals altijd opgevolgd. Het liep echter even mis met een van de strooiers. De wagen was defect en het probleem kon pas drie kwartier later opgelost worden.” Dinsdagoch­tend waren de wegen het volgens het KMI erg glad. “Met het gevolg dat op plaatsen waar minder verkeer rijdt het langer glad kon zijn omdat het zout zich nog niet had gehecht en verspreid”, aldus Haelderman­s.

 ?? FOTO PPN ?? Op de Kasteelweg belandde een auto tegen een boom door het spekgladde wegdek. De wagen is helemaal vernield.
FOTO PPN Op de Kasteelweg belandde een auto tegen een boom door het spekgladde wegdek. De wagen is helemaal vernield.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium