Het Belang van Limburg

“Rol spelen in operatie redding”

United leent Nicolas Orye tot het einde van het seizoen

- Piet Dingens

Aanvaller Nicolas Orye wordt door Waasland-Beveren tot het einde van de competitie uitgeleend aan Lommel. Pikant detail: de 18jarige Hasselaar speelde vorig seizoen nog voor Patro Eisden en stond op het punt om (toen al) voor United te tekenen. Maar de Wase club kaapte de beloftevol­le youngster voor hun neus weg.

Hebben ze jou daar nu niet fijntjes aan herinnerd, Nicolas?

Orye: “Neen, hoor (lacht). Ik heb gekozen voor het hoogst haalbare. Dat begrepen ze ook.”

Jij komt nu - we zouden bijna zeggen, als onbeschrev­en blad - in een bikkelhard­e strijd tegen de degradatie terecht.

”Het is een zware reeks geworden die niet meer te vergelijke­n is met die van vorig seizoen. Nu bestaat het deelnemers­veld louter uit profclubs en zit er geen enkel zwak broertje meer tussen. Maar wat die bikkelhard­e strijd betreft, ik kan en zal echt wel van me afbijten (lacht).”

Speelminut­en in de competitie werden je op de Freethiel nog niet gegund. Hoe moeilijk is dat voor een jonge en ambitieuze spits?

“Het was niet makkelijk, maar ik ben ook een realist. Het niveauvers­chil tussen de Pro League en tweede klasse is groot. Dan heb je als piepjonge speler echt wel een aanpassing­speriode nodig. Twee keer zat ik in de wedstrijds­electie. Weliswaar zonder speelminut­en te krijgen, maar het was toch al een aanwijzing dat ik op de goede weg was. Bij Lommel zal de concurrent­ie ongetwijfe­ld ook groot zijn.”

Lommel staat zondag voor de enorm lastige trip naar Lier. Tenzij ze op de Bond nog last hebben van een hardnekkig­e nieuwjaars­kater geraak je nog net speelgerec­htigd.

“Ik ben ambitieus en zou niets liever hebben dan dat de trainer zondag al een beroep op mij doet. Anderzijds train ik pas vanaf vandaag mee en heb ik er ook alle begrip voor als hij me zegt dat deze wedstrijd nog te vroeg komt. Ik ben er heilig van overtuigd dat United zich kan redden en hoop daar ook mijn steentje toe bij te dragen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium