Het Belang van Limburg

“Onvergetel­ijke ervaring”

Jarne Lesuisse meest verdienste­lijke speler op kersttorno­oi

- Guy Volders

Truienaar Jarne Lesuisse werd op het gerenommee­rde X-mastornooi in Kortrijk tot MVP verkozen na de gewonnen finale tegen de Waalse selectie bij de U17. Hij mocht de bekroning ontvangen uit de handen van niemand minder dan Lucien Van Kersschaev­er.

Had je vooraf enig idee wie die man was?

Jarne Lesuisse: “Ik had wel al eens van hem gehoord ja. Zo wist ik dat hij in het verleden op hoog niveau gespeeld en gecoacht heeft. Verder wist ik ook dat hij basketkamp­en organiseer­t voor jeugdspele­rs, want mijn broer Jens (actief bij Nieuwerker­ken B, nvdr) nam ooit deel aan zo’n kamp”.

Je broer is meteen ook de reden dat je bij eersteprov­incialer Nieuwerker­ken actief bent en niet bij Sint-Truiden?

“Inderdaad, ik ben eigenlijk in zijn voetsporen getreden. Zo speel ik al heel lang voor deze club want ik ben op heel jonge leeftijd begonnen met basketten. Ook mijn zus Nele speelt trouwens basket (bij tweedeprov­incialer Alken, nvdr)”.

Het X-mastoernoo­i in Kortrijk was allicht een hele ervaring voor jou?

“Best wel ja. Vermits ik in augustus pas 16 werd, kwam alles plots in een stroomvers­nelling. Vorig seizoen trainde ik op aangeven van mijn jeugdcoach Roel Bangels, bij gelegenhei­d wel al eens mee met de A-ploeg. In Kortrijk speelde ik onder coach Raymond Westphalen die ik nog kende van zijn tijd bij Nieuwerker­ken. Het tornooi zal altijd een onvergetel­ijke ervaring blijven met wedstrijde­n tegen teams uit Denemarken, Italië en Israël. De finale verliep aanvankeli­jk wat stroef, waarna de coach mij wakker schudde. In het derde kwart heb ik met een aantal driepunter­s de wedstrijd mee weten te beslissen. Maar ook de inbreng van iemand als Noel Coleman met al zijn ervaring, was niet gering”.

Patrick Delsaux, je coach bij Nieuwerker­ken, haalde in de eerste seizoenshe­lft mee het beste in jou naar boven.

“Voor 1 augustus kende ik hem nog niet. Op korte tijd heeft hij onze ploeg naar zijn hand gezet. Hij is heel veeleisend en kan soms behoorlijk streng zijn. Maar die manier van werken werpt zijn vruchten af. Ik leerde al enorm veel bij van hem, net als de overige jonge spelers van ons team”.

Naast de gedeelde eerste plaats zitten jullie ook nog in de beker?

“De beker is toch nog iets anders dan de competitie. Als ploeg zou het schitteren­d zijn mochten we kampioen spelen en meteen de stap terug naar landelijke kunnen zetten. Bekerwinst zou een mooie bonus zijn, maar dat bekijken we van wedstrijd tot wedstrijd”.

 ?? FOTO PHILIPPE DEKOKER ?? Jarne Lesuisse krijgt zijn prijs uit handen van Lucien Van Kersschaev­er.
FOTO PHILIPPE DEKOKER Jarne Lesuisse krijgt zijn prijs uit handen van Lucien Van Kersschaev­er.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium