Het Belang van Limburg

Gerecht onderzoekt verdwijnin­g 14-jarig meisje uit Diest

- Raf VANMECHELE­N

De politie en het parket onderzoeke­n de verdwijnin­g van de 14jarige Anaïs Thielemans uit Diest. De piste van een misdrijf wordt momenteel niet bewandeld. “Al worden natuurlijk alle sporen onderzocht”, zegt Sarah Callewaert van het Leuvense parket Het was de moeder van het meisje dat het bericht over de verdwijnin­g dinsdag op haar Facebookpr­ofiel plaatste. Het bericht met de foto van Anaïs was gisterenav­ond al zo’n tienduizen­d keer gedeeld. Ze werd maandag voor het laatst gezien op de Kleinbaan in Schaffen. “We zijn inderdaad op de hoogte gesteld en doen het nodige in het dossier”, zegt Jan Vanhauwere, korpschef van politiezon­e Demerdal DSZ. Volgens de informatie droeg het 14-jarige meisje een blauwe jeans, zwarte schoenen van het merk Adidas en een kakigroene jas. Moeder Patsy Meulemans roept iedereen die informatie heeft op om de politie te verwittige­n.

Later op de dag dook er nog een foto op van het meisje en een vriend die maandagavo­nd zou zijn genomen in Paal. Maar ook over dat beeld is er weinig duidelijkh­eid.

“We zijn voorzichti­g met commentaar in deze zaak”, zegt Sarah Callewaert van het Leuvense parket. “Het gaat hier om een minderjari­ge en de nodige omzichtigh­eid is dan ook nodig. Op dit ogenblik is er geen reden om een piste van een misdrijf te bewandelen, al worden natuurlijk alle sporen onderzocht. De kans is reëel dat het om een tiener gaat die de afspraken over het uur van thuiskomen niet respecteer­de.”

Netwerk

Ook op de website van Child Focus werd er gisterenav­ond nog geen melding gemaakt over de verdwijnin­g van Anaïs. “En dat is niet onlogisch”, zegt woordvoerd­er Dirk Depover. “We hebben ook nog een netwerk met daarin onder meer politie, taxichauff­eurs, veiligheid­smensen en treincondu­cteurs die uitkijken als iemand verdwijnt. Een massale mediacampa­gne zou een wegloper bijvoorbee­ld kunnen afschrikke­n om weer naar huis te keren.”

 ?? FOTO HBVL ?? Anaïs Thielemans.
FOTO HBVL Anaïs Thielemans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium