Het Belang van Limburg

“Strijder tegen jongdement­ie”

Raymond van het Goenewoud verrast Zonhovenaa­r in ‘Deze is voor jou’

- Raymond DE CONDÉ

In de (voorlopig) laatste aflevering van ‘Deze is voor jou’ verrast Raymond van het Groenewoud Zonhovenaa­r Jean Aerts met een optreden in het Stadhuis van Hasselt. Daar eindigde voor Jean zijn elfdaagse fietstocht door ons land om jongdement­ie onder de aandacht te krijgen. Dochter Karlien was 20 toen bij haar moeder de eerste tekenen van jongdement­ie werden vastgestel­d. “Mijn vader werkte toen als magazijnie­r in een bouwbedrij­f”, vertelt ze. “Hij is met brugpensio­en gegaan om voor mijn mama te zorgen. Mijn moeder was toen 50. Vorig jaar, op haar 62ste, is ze overleden. Al die jaren heeft papa voor haar gezorgd. Ook voor mij en mijn kinderen heeft hij dat gedaan. Ik heb twee zoontjes van zeven en vijf. Pas de laatste twee jaar is mijn moeder in een rusthuis in Zonhoven verzorgd. Over de opvang daar waren we heel tevreden. Kleuters van de plaatselij­ke school kwamen er naar het rusthuis om de bejaarden op te vrolijken. Dat waren mooie momenten.” Tijdens de ziekte van zijn vrouw is Jean aandacht gaan vragen voor jongdement­ie. “Nu wordt het ziektebeel­d meer en meer herkend, maar een aantal jaren geleden was dat nog maar nauwelijks het geval. De medische wereld staat voorlopig machteloos.”

700 kilometer

“Mijn vader heeft een fietstocht ondernomen langs alle provincieh­oofdsteden van het land om T-shirts te veilen ten voordele van de Alzheimer Liga en het Mady Browaeys Fonds. Zijn fietstocht van meer dan 700 kilometer eindigde in Hasselt, waar Raymond van het Groenewoud hem is komen verrassen met een optreden. Mijn vader is altijd fan geweest van Raymond om zijn uitstralin­g en zijn enthousias­me. Misschien ook omdat hij iets van zichzelf in de zanger herkent: als hij voor iets gaat, dan gaat hij er volledig voor. Het liedje ‘Aan de meet’ heeft Raymond zelf gekozen. Hij heeft na zijn optreden nog uitgebreid met

mijn vader gepraat.”

Voetbalfan Christoff

Bij voetbalclu­b FC Melsbroek mag Christoff manusje-van-alles Ludwig komen verrassen. “Zonder Ludwig zou onze club stilvallen”, klinkt het. “Hij verdient een schouderkl­opje van zijn lievelings­zanger.” Om de kennismaki­ng nog iets spannender te maken verschijnt Christoff in vermomming voordat hij in de kantine van FC Melsbroek ‘Sweet Caroline’ uit de boxen laat knallen.

 ?? FOTO VTM ?? Jean Aerts fietste het land rond om geld in te zamen voor de Alzheimer Liga en het Mady Browaeys Fonds. In het Hasseltse stadhuis verraste Raymond van het Groenewoud (kleine foto) hem met een optreden.
FOTO VTM Jean Aerts fietste het land rond om geld in te zamen voor de Alzheimer Liga en het Mady Browaeys Fonds. In het Hasseltse stadhuis verraste Raymond van het Groenewoud (kleine foto) hem met een optreden.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium