Het Belang van Limburg

Spurs redden Premier League

Dele Alli stopt met twee kopbalgoal­s recordreek­s Chelsea

- Van onze verslaggev­er in Londen Bart Lagae

De blauwe vloek is bezworen. Na dertien zeges op rij in de Premier League kreeg Tottenham eindelijk Chelsea op de knieën. Dele Alli besliste met twee twee krachtige kopballen pballen een intense topper opper in in

White Hart Lane. ane. De reeks was begonnen op 1 oktober in Hull en duurde precies drie maanden en drie dagen. 95 dagen waarin Chelsea dertien overwinnin­gen in de competitie aan elkaar reeg en amper vier doelpunten slikte. In november ging ook Tottenham voor de bijl, met 2-1 op Stamford Bridge. Maar gisteren moest Chelsea zich dan toch gewonnen geven. Voor het eerst sinds de 3-0-nederlaag op Arsenal op 24 september. Het mag best ironisch heten dat uitgereken­d een zege van Tottenham de recordreek­s van veertien zeges op rij van aartsrivaa­l Arsenal in 2002 (verspreid over twee seizoenen) overeind houdt. Maar daar maalde geen enkele thuisfan om. De zege betekent niet alleen dat de Spurs op koers blijven voor de Champions League-plaatsen, het zorgt ervoor dat zowat elke topclub in Engeland nog stilletjes mag hopen op de titel. Mits winst was Chelsea uitgelopen tot acht punten van Liverpool en tien van Manchester City.

Assists Eriksen, goals Alli

Eden Hazard had de eerste kans aan de voet en speelde een goeie partij. De Tottenham-verdediger­s hadden geregeld een fout nodig om de nummer tien van Chelsea af te stoppen. Maar toch was het Tottenham dat snediger voor de dag kwam. Dembélé speelde sterk op het middenveld en de tactische ingreep van Tottenham-coach Pochettino pakte goed uit. Hij had Dier naast Alderweire­ld en Vertonghen in een driemansve­rdediging gezet.

Diego Costa had het lastig tegen de Tottenham-Belgen en na een counter koelde hij zijn woede op ploegmaat Pedro. Die liep niet waar Costa dat wou en met wilde armbewegin­gen schold de Spaanse spits hem de huid vol. De Tottenham-fans riepen sarcastisc­h “olé!”

Dier had een goeie kopkans voor Tottenham, maar Courtois redde gevat. Vlak voor rust moest de Chelsea-doelman zich toch gewonnen geven. Eriksen bracht voor, Alli klom hoog om de thuisploeg op voorsprong te zetten. Vroeg in de tweede helft verdubbeld­e Alli de voorsprong. Het was bijna een kopie van zijn eerste goal. De voorzet kwam opnieuw van Eriksen, Alli vloerde met een krachtige kopslag aan de tweede paal Courtois. Voor de Engelse middenveld­er was het zijn zevende goal in vier wedstrijde­n.

Batshuayi valt in

Chelsea kwam niet meer in de buurt van een comeback. Coach Conte liet eerst nog Willian invallen voor Alonso en wachtte gewoontege­trouw tot helemaal in het slot om voor Batshuayi te kiezen. De Belg volgde het gros van de partij ingepakt als een Zuidpoolre­iziger en mag hooguit hopen dat hij zondag in de FA Cup tegen Peterborou­gh United een speelkans krijgt. Chelsea staat nog steeds comfortabe­l op kop, maar de concurrent­ie weet nu dat de leider ook kwetsbaar is. Dat was nog de belangrijk­ste zege van de avond.

PREMIER LEAGUE

 ?? FOTO AP ?? Dele Alli nam Thibaut Courtois twee keer te grazen.
FOTO AP Dele Alli nam Thibaut Courtois twee keer te grazen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium