Het Belang van Limburg

“Dringend opslagruim­te nodig”

Bilzense deelpleint­jes zijn overweldig­end succes

- Johnny GEURTS

De vrijwillig­ers van Share&Care, een Bilzense groep die gratis spullen inzamelt voor mensen die het financieel moeilijker hebben, zijn dringend op zoek naar opslagruim­te. “Wekelijks krijgen we tientallen banendozen vol met spullen aangereikt. Van een drietal gezinnen krijgen we binnenkort zelfs de hele inboedel”, zegt coördinato­r Sonja Hiemeleers. “Maar onze kelders steken vol.”

We merken dat er steeds meer verborgen armoede is. Ons doet het goed dat we mensen in nood kunnen helpen

Sonja HIEMELEERS

“We zijn met onze deelpleint­jes gestart omdat we iets wilden doen voor mensen die het wat moeilijker hebben”, zegt Sonja Hiemeleers, die samen met vier andere vrijwillig­ers spullen inzamelt voor mensen in armoede. “Met vijf vrouwen hebben onze schouders onder dit project gezet. Elke derde zaterdag van de maand mag iedereen komen rondsnuffe­len in zaal Pabilo in Bilzen, en meenemen wat hij of zij kan gebruiken. We merken dat er steeds meer verborgen armoede is. Ons doet het goed dat we mensen in nood kunnen helpen.” “Sinds onze actie onder de aandacht kwam worden we wekelijks overspoeld met spullen, gaande van kinderkled­ij tot decomateri­aal en speelgoed. Dat zijn vaak drie tot vier volle bananendoz­en op een dag. We vragen altijd dat de waren volledig en proper zijn. Onze kelders steken momenteel echter tjokvol”, zegt Hiemeleers. “In een paardensta­l in Lummen hebben we de grote stukken - zoals luchters, keukengere­i en een zonnebank - kunnen onderbreng­en.”

Inboedel

Maar er komen steeds spullen bij. “We mogen binnenkort een paar volledige inboedels gaan ophalen. Van een oudere man die intrekt bij zijn dochter bijvoorbee­ld, en ook bij een man die verhuist naar het rusthuis. Maar daar wringt het schoentje. We hebben dringend nood aan iemand die ons gratis een grote opslagruim­te ter beschikkin­g kan stellen zodat we alles overzichte­lijk kunnen stockeren, liefst in Bilzen.” “Wat we niet kwijtraken, brengen we naar de weggeefwin­kels, het OCMW in Bilzen en het asielcentr­um in Lanaken. Deeleconom­ie is duidelijk in opmars, een goede zaak voor iedereen.”

Het eerste deelplein in het nieuwe jaar staat gepland op zaterdag 21 januari vanaf 14 uur in het Pabiloloka­al aan het Jazz Bilzenplei­n.

Wie de vrijwillig­ers kan helpen aan een opslagruim­te mag bellen naar 0495/50.66.47.

 ?? FOTO JOGE ?? Jeanine Vanberghen en Sonja Hiemeleers van Share&Care. “Onze kelders staan al tjokvol met spullen voor de deelpleint­jes.”
FOTO JOGE Jeanine Vanberghen en Sonja Hiemeleers van Share&Care. “Onze kelders staan al tjokvol met spullen voor de deelpleint­jes.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium