Het Belang van Limburg

“Een persoonlij­ke lijfwacht moest me stil houden tijdens opnames”

-

In de aftiteling van tv-serie Beau Séjour krijgt Mon Stas (62) een speciale vermelding. Met dank aan Mon, staat er te lezen. Maar wie is Mon?

“Ik woon dit jaar precies 30 jaar in Hotel Beau Séjour”, zegt Mon Stas trots. “Eigenlijk heet ik Raymond, maar iedereen noemt mij Mon. Ik ben met veel geluk in dit hotel terechtgek­omen. Mijn vader was bakker in Stokkem en leverde elke dag vers brood aan het hotel. Ik was hier dus kind aan huis. En toen Stefan Hubrechts Beau Séjour overnam, mocht ik hier komen wonen en helpen waar ik kan. Ik zie hier elke dag andere mensen en sta graag voor hen klaar. Dat was ook zo voor de acteurs van de serie, want die hebben hier ook overnacht. Eigenlijk zijn dat gewone mensen, net zoals iedereen. ‘s Morgens kregen ze ontbijt en overdag speelden ze hun rol. Als er in het hotel opnames waren, moest ik weg, want het moest overal muisstil zijn. Dus ging ik wat rommelen in de kelder. Maar ik ruim graag op en maak daarbij nogal wat lawaai... Dus kreeg ik van productieh­uis deMensen een persoonlij­ke lijfwacht tijdens opnames. Die zei wanneer ik stil moest zijn en waar ik best even wegbleef. ”

Hoe het scenario van Beau Séjour in elkaar zat, was ook voor Mon een groot geheim. “Kijk, met bepaalde dingen in het leven moet je je niet moeien. Ik was vooral blij dat ik de acteurs een handje kon helpen. Ik heb heel veel werkjes voor hen mogen opknappen. En steeds kreeg ik een schouderkl­op of een vriendelij­ke blik. Met hoofdrolsp­eelster Lynn Van Royen mocht ik zelfs op de foto en ze heeft me de trui gegeven die ze in de serie draagt. Daar ben ik enorm trots op. Ik kom niet in beeld, maar dat hoeft niet. Dat mijn naam in de aftiteling is opgenomen, vind ik super. Stefan Hubrechts, Nina Meiler en Valerie Hubrechts staan er overigens ook op. Ik hoop de acteurs ooit nog eens terug te zien.”

 ?? Foto FOTO MMD ?? Mon Stas (met de trui uit de serie) verwelkomt toeristen Elena en Castor Maertens uit Mortsel op kamer 3/kamer 108.
Foto FOTO MMD Mon Stas (met de trui uit de serie) verwelkomt toeristen Elena en Castor Maertens uit Mortsel op kamer 3/kamer 108.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium